De inhoud is geladen.

Openbaar gemaakte informatie (Woo)

Openbare informatie

De gemeente Zoetermeer deelt informatie als iemand daar om vraagt. Dat noemen wij ook wel passief openbaar maken. De persoon die de vraag stelt doet dan een Woo verzoek: een verzoek op grond van de Wet open overheid.

Actieve openbaarmaking

Daarnaast maakt gemeente Zoetermeer informatie ook zelf openbaar, zonder dat iemand daarom gevraagd heeft. Dit noemen wij actief openbaar maken. Het actief openbaar maken van informatie staat in de Wet open overheid maar is nog niet wettelijk verplicht.

Informatiecategorieën

De Woo noemt 11 soorten informatie die overheden uiteindelijk openbaar moeten maken. Dit noemen wij informatiecategorieën.

Op deze pagina vindt u een overzicht van de 11 informatiecategorieën. Daarbij staat ook een korte uitleg. Per informatiecategorie is ook aangegeven of we de informatie al openbaar maken. We vertellen u ook waar u openbare informatie kunt vinden.

Mist u informatie? Of wilt u ons een gerichte vraag stellen? Dat kan via het contactformulier Woo.

Heeft u uitgebreide informatie nodig? Of stukken over een bepaald beleid of besluit? Door de Wet open overheid (Woo) kunt u informatie opvragen bij de gemeente. U kunt dan een Woo-verzoek bij ons doen.

Soms kunnen wij informatie niet openbaar maken. In de Woo staat wanneer wij informatie niet openbaar hoeven te maken. Bijvoorbeeld omdat er informatie in staat die bedrijven vertrouwelijk aan ons hebben verteld. Of omdat er persoonsgegevens van mensen in staan. Wanneer wij informatie niet of gedeeltelijk openbaar maken, leggen wij uit waarom wij dat doen.

DigiDZelf een Woo-verzoek indienen