In Zoetermeer werken naar schatting 9.000 zzp'ers (zelfstandige zonder personeel). En die ondernemersgroep groeit gestaag. Goed ondernemerschap is belangrijk als motor voor de lokale economie en een bruisende stad. De gemeente ondersteunt het ondernemerschap van zzp'ers via de dienstverlening van Ter Zake Het Ondernemershuis.

Banner met tekst: Starters en ZZP'ers opgelet! Klaar om te ondernemen? Wij ook!

Ter Zake Het Ondernemershuis

De centrale ontmoetingsplek voor alle ondernemers, dus ook voor u als (startende) zzp'er. Netwerken kan hier in een ongedwongen sfeer. U kunt er met relaties afspreken onder het genot van een gratis kop koffie of thee. Overleggen met een groep kan in één van de vergaderzalen. In Ter Zake Het Ondernemershuis treft u allerhande informatie voor ondernemers. Ook vinden er regelmatig workshops, trainingen en bijeenkomsten voor ondernemers plaats. Kijk hier voor de agenda of kom gewoon langs op Markt 3 in Zoetermeer.

Ter Zake Het Ondernemershuis

Uw eigen coach

Zeker als u voor uzelf wilt beginnen of nog niet zo lang met uw bedrijf bezig bent is een ondernemerscoach handig. De coach helpt u bij vragen over bijvoorbeeld financiën en het opstellen van een businessplan. Zij wijst u de weg binnen de gemeente en kan u in contact brengen met organisaties en bedrijven. Deze service is geheel gratis. Maak een afspraak met ondernemerscoach Irma de Graaff, telefoon 079-346 9700.

Starten als IT Professional

Zoetermeer ondersteunt startups en scale-ups in de IT bij het succesvol ondernemen. De website van 'Scale booster, versterkt start- & scale-ups' biedt een overzicht met het programma en de mogelijkheden. Ook biedt deze site informatie en inspiratie voor en door ondernemers.

'Scale booster, versterkt start- & scale-ups'

Workshops en events

Ter Zake Het Ondernemershuis biedt een overzicht aan met interessante workshops en events voor starters, start- & scale-ups en MKB-ondernemers. Kijk op de agenda of neem contact op met de ondernemerscoach voor de nieuwste workshops. Zie kopje hierboven 'Uw eigen coach'. Voor start- & scale-ups staat een meer uitgebreid overzicht met interessante (regionale/nationale) workshops, events en webinars op: scalebooster.nl/nl/agenda.

Ondernemersschool Zoetermeer

Bij voldoende belangstelling organiseert Qredits Microfinanciering Nederland een ondernemerschool voor startende ondernemers in Zoetermeer. Informeer naar de mogelijkheden en maak je interesse kenbaar bij ondernemerscoach Irma de Graaff, telefoon 079-346 9700.

Klaar om te ondernemen

Kom dan langs bij ondernemerscoach Irma de Graaff, zij staat klaar om u verder te helpen. Bel voor een afspraak naar 079-346 9700.

Handige links

Huisvesting

Bent u als ondernemer op zoek naar (tijdelijke) huisvesting? Dan kunt u de onderstaande websites bezoeken. Of neem contact op met een accountmanager van de afdeling Economische Zaken van de gemeente. De accountmanagers werken vanuit Ter Zake Het Ondernemershuis, Markt 3, Zoetermeer, telefoon 079-346 9700.

Opdrachtverlening

Flextender is een organisatie die een online platform aanbiedt voor gemeentelijke inhuuropdrachten.

Flextender - marktplaats voor inhuur van externen