Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak met ons.

Als ondernemer wilt u uw problemen zelf oplossen maar soms is daarbij hulp nodig. Wacht niet te lang. Wij kunnen u helpen en denken graag met u mee om uw situatie te verbeteren.

Wij bieden advies over uw geldzaken. Óók als u geen schulden heeft. De ondersteuning vraagt altijd maatwerk. Er wordt daarvoor gekeken naar de toekomstperspectieven van uw bedrijf, de levensvatbaarheid, uw administratie en mogelijkheden voor financiering. Samen met u zoeken wij naar oplossingen zoals bijvoorbeeld (aanvullende) bijstand voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Ook kunnen wij u in contact brengen met gespecialiseerde schuldhulpverlening voor het afwikkelen van uw schulden.

Bijstand voor ondernemers, zelfstandigen of zzp'ers

Soms kunt u als zelfstandig ondernemer bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf wilt starten vanuit de uitkering of als uw bedrijf tijdelijk financiële problemen heeft. Bent u net gestart als ondernemer? Wij ondersteunen u als het u niet lukt om een (minimum) inkomen te verdienen. U kunt hiervoor een beroep doen op de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen(externe link) 2004).

Meer informatie: Bijstand voor zelfstandigen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers en/of zzp'ers

Alles begint met een gesprek waarin u uw situatie aan ons uitlegt. U krijgt advies over welke ondersteuning het beste bij uw situatie past. Als dat nodig is en u daarmee akkoord gaat, krijgt u schuldhulpverlening van een gespecialiseerd bureau. Zij helpen de oorzaken in kaart te brengen, proberen regelingen te treffen met schuldeisers en een faillissement te voorkomen. Samen met u zoeken zij naar oplossingen. Dit is gratis. Neem voor meer informatie en advies contact op via telefoonnummer 14 079 of maak een afspraak.

Let op: wilt u uw schulden liever zelf regelen? Ga naar: www.zelfjeschuldenregelen.nl(externe link).

Meer informatie

Coaching

Geldpunt

Bij het Geldpunt kunnen alle Zoetermeerders op een laagdrempelige manier praten over geld. Dat kan telefonisch, per mail of bij het Geldpunt zelf. De medewerkers van het Geldpunt hebben de aandacht en kennis om samen te zoeken naar de ondersteuning die inZet kan bieden.

Het Geldpunt is op verschillende manieren te bereiken.

  • Telefonisch op 06-15031286. Dit nummer is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tussen 9.00 en 16.30 uur. Bellen met het telefoonnummer is gratis
  • Via e-mail: geldpunt@inzet-indewijk.nl.
  • Op de InZet-locatie in Noordhove & Seghwaert. Medewerkers zijn hier iedere dinsdag aanwezig tussen 11.00 en 15.00 uur. Het adres van het inlooppunt is Petuniatuin 7. U kunt hier zonder afspraak terecht.