Bent u (ex-)ondernemer of zzp'er en heeft u privé of zakelijk financiële problemen? Ook als er sprake is van (beginnende) schulden kunt u bij de gemeente terecht. Wilt u alleen een gesprek om uw verhaal te doen? Dat kan ook. Maak dan zonder verdere verplichtingen een afspraak met ons.

Als ondernemer wilt u uw problemen zelf oplossen maar soms is daarbij hulp nodig. Wacht niet te lang. Wij kunnen u helpen en denken graag met u mee om uw situatie te verbeteren.

Wij bieden advies over uw geldzaken. Óók als u geen schulden heeft. De ondersteuning vraagt altijd maatwerk. Er wordt daarvoor gekeken naar de toekomstperspectieven van uw bedrijf, de levensvatbaarheid, uw administratie en mogelijkheden voor financiering. Samen met u zoeken wij naar oplossingen zoals bijvoorbeeld (aanvullende) bijstand voor levensonderhoud en/of een lening voor bedrijfskapitaal. Ook kunnen wij u in contact brengen met gespecialiseerde schuldhulpverlening voor het afwikkelen van uw schulden.

Wat is er mogelijk?

Bijstand voor ondernemers, zelfstandigen of zzp'ers

Soms kunt u als zelfstandig ondernemer bijstand aanvragen. Bijvoorbeeld als u een eigen bedrijf wilt starten vanuit de uitkering of als uw bedrijf tijdelijk financiële problemen heeft. Bent u net gestart als ondernemer? Wij ondersteunen u als het u niet lukt om een (minimum) inkomen te verdienen. U kunt hiervoor een beroep doen op de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen 2004).

Meer informatie: Bijstand voor zelfstandigen.

Schuldhulpverlening voor ondernemers en/of zzp'ers

Alles begint met een gesprek waarin u uw situatie aan ons uitlegt. U krijgt advies over welke ondersteuning het beste bij uw situatie past. Als dat nodig is en u daarmee akkoord gaat, krijgt u schuldhulpverlening van een gespecialiseerd bureau. Zij helpen de oorzaken in kaart te brengen, proberen regelingen te treffen met schuldeisers en een faillissement te voorkomen. Samen met u zoeken zij naar oplossingen.

Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie en advies contact op via telefoonnummer 14 079 of maak een afspraak.

Let op: wilt u uw schulden liever zelf regelen? Ga naar: www.zelfjeschuldenregelen.nl.

Meer informatie:

  • Kijk bij Hulp bij geldzaken en schulden voor meer informatie en tips over wat de gemeente voor u kan betekenen.
  • Doe de test op Geldfit Zakelijk en ontdek hoe u als ondernemer er financieel voorstaat en waar u terecht kan voor eventuele hulp.
  • Het Geldplan ZZP is een online stappenplan van het Nibud dat u kan helpen om geldzaken systematisch in beeld te brengen en financiële risico's te verkleinen.

Corona

Coaching