Afspraken publieksbalies

Adres Publieksplein: Engelandlaan 502

Afhalen reisdocumenten

Let op! U moet een aangevraagd reisdocument binnen 3 maanden afhalen, anders wordt deze vernietigd.

Openingstijden

Overzicht openingstijden

Drukte afspraken

Het is erg druk bij de balies en aan de telefoon. Daardoor duurt het op dit moment langer voordat u een afspraak heeft. Wilt u een afspraak maken? Dit kunt u doen via onderstaande links als er plek beschikbaar is. Door de drukte is er een wachttijd van 6 tot 8 weken. Onze excuses voor het ongemak. Het verlengen van een rijbewijs of het aanvragen van een uittreksel persoonsgegevens kan volledig online en u ontvangt het document dan binnen een paar dagen.

De drukte heeft meerdere oorzaken. Ook de gemeente heeft last van corona en er is sprake van een verhoogd ziekteverzuim onder onze medewerkers. Daarnaast nemen wij extra taken op ons rondom de opvang en inschrijving van vluchtelingen uit Oekraïne. Een andere reden is de versoepeling na corona. Daardoor is er extra vraag naar reisdocumenten. Veel mensen hebben de aanvraag van documenten uitgesteld door corona. Wij adviseren om het verlengen van uw paspoort of rijbewijs uit te stellen als deze nog langer dan 2 maanden geldig is. Voor het verlengen van het rijbewijs kunt u ook online terecht.

Afspraak maken

Onderstaande afspraken kunt u online regelen. Voor alle andere afspraken belt u eerst met 14 079. Een afspraak maken is altijd gratis.