Verkiezingen 2019

Verkiezingen 2019

Informatie voor kiezers

De eerstvolgende verkiezingen zijn die voor de Provinciale Staten en de Waterschappen (op 20 maart 2019). De verkiezing van de leden van het Europees Parlement vindt plaats op 23 mei 2019. De stembureaus in Zoetermeer zijn van 7.30 tot 21.00 uur open op beide verkiezingsdagen.

Provinciale Staten verkiezing 20 maart 2019

In Zoetermeer stemmen we op de leden van de Provinciale Staten van Zuid-Holland. Dat doen we eenmaal in de 4 jaar. De Provinciale Staten zijn de schakel tussen het Rijk en de gemeente. Zij zijn het dagelijks bestuur van de provincie en zorgen ervoor dat alles goed geregeld is. Meer informatie vindt u op de website van de Kiesraad.

Waterschapsverkiezing 20 maart 2019

De verkiezing van de waterschappen wordt eens in de 4 jaar gehouden. In Zoetermeer zijn 3 waterschappen actief:

Door te stemmen bepaalt u mee hoe het waterschap uw belastinggeld besteedt. U heeft dus invloed op de keuzes die het bestuur maakt voor waterbeheer in uw omgeving. Lees meer over de waterschappen op de website van de waterschappen.

Verkiezing Europees Parlement 23 mei 2019

De verkiezing van de leden van het Europees Parlement wordt eens in de 5 jaar gehouden. Het Europees Parlement vertegenwoordigt de burgers uit de lidstaten op Europees niveau. Meer informatie vindt u op de website van de Kiesraad.

Op deze pagina vindt u binnenkort informatie over waar u kunt stemmen, het regelen van een volmacht als u niet zelf kunt stemmen en andere praktische informatie.

Informatie voor stembureauleden

Beleef de verkiezingen eens van een andere kant en word stembureaulid bij de verkiezing van de Provinciale Staten en de Waterschappen op woensdag 20 maart 2019 en de verkiezing van het Europees Parlement op donderdag 23 mei 2019! We zoeken enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar of ouder die vriendelijk en correct kunnen omgaan met mensen. En die enige administratieve ervaring hebben.
Meer informatie en aanmelden

Projectteam Verkiezingen

Telefoon: 14 079

E-mail: verkiezingen@zoetermeer.nl

Postadres:
Postbus 15
2700 AA Zoetermeer