Bouwplannen en bouwtekeningen bekijken

Door technische problemen komt het voor dat bouwdossiers niet compleet worden aangeleverd voor inzage. Onze excuses voor het ongemak.

De gemeente bewaart bouwtekeningen en bouwplannen. U kunt deze tekeningen en plannen bekijken. Bij de Omgevingsbalie kunt u alle beschikbare papieren bouwtekeningen inzien die vóór 2012 zijn gemaakt. 

Nieuwe bouwplannen worden bekend gemaakt op de website www.officielebekendmakingen.nl.

Wat u moet weten

  • Het inzien van bouwtekeningen kan alleen op afspraak.
  • Hou er bij het maken van een afspraak rekening mee dat het 5 werkdagen duurt voordat het bouwdossier bij de Omgevingsbalie ligt. 
  • Wilt u een dossier inzien van een ander adres dan is afgesproken? Dan moet u een nieuwe afspraak maken. Het opvragen van een nieuw dossier duurt opnieuw 5 werkdagen.
  • De dossiers zijn kwetsbaar. Ga daarom zorgvuldig om met de materialen.
  • Wij kunnen geen garantie geven dat de informatie die u zoekt ook daadwerkelijk beschikbaar is in het bouwdossier.

Bouwdossier inzien

  • U kunt het volledige bouwplan bekijken. Dit kan meer zijn dan alleen het adres dat u heeft opgevraagd. Bijvoorbeeld een heel blok met panden of een appartementencomplex. Het volledige bouwplan kan 1 doos zijn, maar ook tientallen dozen. Deze moet u zelf doornemen bij uw afspraak.
  • In het volledige bouwplan vindt u alles wat van het door u gevraagde adres beschikbaar is.
  • De baliemedewerkers geven geen hulp of advies bij het inzien van de dossiers. Zij helpen u wel bij het aanvragen van scans of kopieën.

Afspraak maken

Hou er rekening mee dat het 5 werkdagen duurt voordat het door u opgevraagde dossier op het stadhuis ligt. Plan dus uw afspraak minimaal 5 werkdagen na vandaag.

Afspraak Omgevingsbalie, inzage bouwplannen en bouwtekeningen

Afspraak wijzigen of verwijderen?

Als u een afspraak heeft gemaakt krijgt u daarvan een bevestiging per e-mail. In deze e-mail staat ook een link waarmee u zelf uw afspraak kunt wijzigen of verwijderen.

Heeft u de e-mail niet meer? Bel dan met 14 079. Een medewerker kan de afspraak voor u wijzigen of verwijderen.

Kosten

Het bekijken van bouwplannen en bouwtekeningen is gratis.