Als mantelzorger komt er vaak veel op u af. Voor iemand zorgen geeft voldoening maar het kan ook een belasting zijn. Een goede balans vinden tussen mantelzorgtaken en bijvoorbeeld werk, gezin en vrije tijd is daarom erg belangrijk.

Om te voorkomen dat de mantelzorg te zwaar wordt u uit balans raakt kan inZet(externe link) u ondersteunen bij uw mantelzorgtaken. Als mantelzorger kunt u bij inZet terecht voor informatie en advies, mantelzorgondersteuning en ondersteuning voor degene die u ondersteunt. InZet kijkt samen met u welke ondersteuning u precies nodig heeft bij uw mantelzorgtaken. Kijk op de website van inZet(externe link) voor meer informatie.

Mantelzorgwaardering

Mantelzorgers kunnen jaarlijks in aanmerking komen voor een éénmalige financiële waardering van € 200,-. De voorwaarden en hoe u zich kunt aanmelden vindt u op de website van Mantelzorgcentraal(externe link).

Huishoudelijke hulp

Soms kan een mantelzorger of de zorgontvanger huishoudelijke hulp aanvragen. Kijk voor meer informatie bij Hulp bij het huishouden (Wmo).