Kunstwerk 'De Zoetermeerders'

Op de wanden van 6 fietstunnels is een kunstwerk van Aafke Bouman 'De Zoetermeerders' geplaatst. De tunnels onder de Afrikaweg, bij het Marathonpad, bij het Van Aalstpad/Kangoeroepad (kant Seghwaert), bij het Kangoeroepad (kant Centrum, Palenstein) en de wethouder Jennétunnel vormen samen één groot beeldverhaal over de mensen in Zoetermeer.

De kunstwerken zijn het resultaat van een samenwerking tussen partners uit de stad, zoals Schatbewakers, HGOS en de afdelingen Vrije Tijd (kunst en cultuur) en Stadsbeheer van de gemeente en sluit ook aan bij de doelen uit de Cultuurvisie 2030

Elke tunnel heeft een eigen thema waarin de mens centraal staat: De Boeren, De Pioniers, De Verbinders, De gemeenschap, De Verduurzamers en De Jeugd. Samen vormen zij het verhaal van Zoetermeer over de ontwikkeling, idealen en het samenleven in de stad door de jaren heen. 

Wethouder Marijke van der Meer: "Onze tunnels waren toe aan een opknapbeurt, en wat is een betere manier om dat te doen dan met kunst? Deze kleurrijke kunstwerken brengen niet alleen vrolijkheid in het dagelijkse leven van onze inwoners, maar ze bevorderen ook een gevoel van trots en verbondenheid met Zoetermeer."

Meer informatie over het project leest u op zoetermeer.kunstwacht.nl.

Kunstwerk De Zoetermeerders: de Pioniers (Aafke Bouman). Foto: gemeente Zoetermeer