Werk.nl en Werkplein

Werk.nl is de landelijke website van het UWV waar u terecht kunt voor vacatures en allerlei adviezen over het zoeken naar werk en scholing. Daarnaast kunt u er een bijstandsuitkering en een werkloosheidsuitkering (WW) aanvragen.

Werk.nl

Het Werkplein Zoetermeer is het adres waar u heen moet als u een bijstandsuitkering hebt aangevraagd. Maar ook als u geen uitkering hebt, kunt u hier terecht voor advies en informatie. Op het Werkplein werken het UWV en de gemeente Zoetermeer samen. Daarnaast zijn er alle organisaties verzameld die diensten op het gebied van werk, opleiding en re-integratie aanbieden.

Als u een uitkering hebt, krijgt u bij uw zoektocht naar werk extra ondersteuning van uw werkregisseur bij De Binnenbaan.

Werkplein Zoetermeer

Meer over uitkering en werk vinden

Inschrijven op werk.nl

U hoeft u niet langer apart in te schrijven als werkzoekende. U kunt direct een uitkering aanvragen. Na deze aanvraag wordt u automatisch bij het UWV ingeschreven als werkzoekende. Zolang u een uitkering ontvangt, blijft u ingeschreven als werkzoekende.

Meer over de procedure als u een bijstandsuitkering aanvraagt:

Bijstand, uitkering

Contact en adressen

Nieuwe tijdelijke locatie van het Werkplein

Vanaf 9 januari 2024 heeft het Werkplein een nieuwe tijdelijke plek aan Zuidwaarts 2, voorheen bekend als de plek van museum De Voorde. De verhuizing is nodig vanwege de uitbreiding van het aantal werkplekken en spreekkamers van het UWV in het Stadhuis.
Let op: op 5 en 8 januari is het Werkplein gesloten voor bezoekers. De brievenbus van het Werkplein op de oude locatie aan Zuidwaarts 9 blijft open en kan tijdens de hele verbouwing gebruikt worden.

Consultenten Sociaal Domein