Zet bedrijven in de schijnwerpers en ga mee op Innovatie Expeditie

Gemeente Zoetermeer zet innovatieve bedrijven in de schijnwerpers met een verkiezing voor de meest innovatieve ondernemer. De gemeente onderstreept met deze prijs de belangrijke bijdragen van lokale ondernemers aan vernieuwing en vooruitgang, waardoor Zoetermeer de plek is om samen te ondernemen, te leren en te werken. Vanaf nu kan iedereen bedrijven met vernieuwende ideeën of projecten aandragen voor de innovatieprijs Zoetermeer 2024.

Bedrijven gevestigd in Zoetermeer komen in aanmerking voor de prijs. Zij maken bijvoorbeeld impact met innovatieve producten, onderscheidend ondernemerschap, maatschappelijke betrokkenheid, duurzaamheid en/of werkgelegenheid. Denk aan bedrijven in de techniek, IT, installatie/bouw, eHealth en handel/logistiek. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en maakt in de aanloop naar De Dag van de Ondernemer de drie finalisten bekend. Op De Dag van de Ondernemer, op vrijdag 15 november wordt de winnaar bekend gemaakt. De winnaar ontvangt een mediacheque ter waarde van 5.000 euro, een bedrijfsvideo, een jaar lidmaatschap van Netwerk Zoetermeer en de Dutch Innovation Community.

Innovatie Expeditie - ontdek, leer en innoveer

Voor wie benieuwd is naar verhalen van ondernemers en zich wil laten inspireren, is er vanaf eind juni tot aan het einde van het jaar een Innovatie Expeditie, met podcasts, blogs en evenementen voor ondernemers. De podcastserie 'Innovatie Expeditie' neemt je mee op reis langs verschillende bedrijven en in de blogserie worden praktische tips gedeeld over impact maken met innovatie. In de serie bedrijfsbezoeken en podcasts roept wethouder Jan Iedema iedereen op mee te doen om innovatief ondernemerschap onder de aandacht te brengen: "Alleen al de zoektocht naar de winnaar laat zien wat voor prachtige innovatieve bedrijven hun plek in Zoetermeer gevonden hebben."

Stad van toegepaste innovatie

De innovatieprijs is een initiatief van gemeente Zoetermeer, in samenwerking met Netwerk Zoetermeer, Economic Board Zoetermeer en de Dutch Innovation Community. Samen werken ze aan Zoetermeer als de stad van toegepaste innovatie, waar innovatie in de praktijk zichtbaar is. Met het verbinden van mensen, ondernemers, onderwijs en organisaties groeit Zoetermeer uit tot een aantrekkelijke stad voor werken en ondernemen.

Innovatief bedrijf op de kaart zetten? Dit is de plek

Voor meer informatie en om een bedrijf aan te dragen voor de innovatieprijs, bezoek www.zoetermeerisdeplek.nl/innovatieprijs.

Sebastiaan Smits (Netwerk Zoetermeer), Jan Iedema (gemeente Zoetermeer), Jeroen Derwort (Economic Board), Sandra van Steenvelt (Dutch Innovation Community)