Parkeeroverlast

Ervaart u overlast van een fout geparkeerd voertuig? Dan kunt u dit melden bij de gemeente.

Een voertuig staat fout geparkeerd als het bijvoorbeeld:

  • Een gevaar is voor anderen
  • De stoep blokkeert
  • Andere geparkeerde auto's blokkeert
  • Zonder vergunning op een parkeerplaats voor gehandicapten staat
  • Te lang op een laad- en losplaats staat
  • Op een parkeerplaats voor elektrische auto's staat en niet aangesloten is op het oplaadpunt

Grote voertuigen mogen 's avonds en in het weekend niet op de openbare weg worden geparkeerd. Voor meer informatie: Parkeren van grote voertuigen.

Verkeerd geparkeerde caravans en aanhangers

Een caravan, camper, woonwagen, kampeerwagen, aanhangwagen, vouwwagen of keet mag niet langer dan 3 dagen achter elkaar op de openbare weg staan. De eigenaar/houder krijgt 3 dagen de tijd om het voertuig weg te halen. Is dit voertuig daarna niet verwijderd, dan kan Team Handhaving het voertuig weghalen. De eigenaar krijgt dan een proces-verbaal.

Kijk voor informatie over parkeren in Zoetermeer op Bereikbaar Zoetermeer.

Auto-, brommer- en scooterwrakken

Auto-, brommer- en scooterwrakken mogen in Zoetermeer niet op straat staan. Een autowrak is een voertuig waarin niet gereden kan worden of verwaarloost is. Een (auto)wrak is te herkennen aan lekke banden, veel roestvorming, beschimmelde bekleding of kapotte ramen.

Team Handhaving kan de eigenaar van een wrak verzoeken het wrak binnen 14 dagen te verwijderen. Als het wrak er na 14 dagen nog steeds staat, haalt Team Handhaving het wrak weg. De kosten van het verwijderen van het wrak zijn voor de eigenaar. De autowrakken worden tijdelijk opgeslagen bij een bergingsbedrijf. Een autowrak kan door de eigenaar binnen 14 dagen opgehaald worden bij het bergingsbedrijf.