De gemeente verkoopt of verhuurt regelmatig eigen vastgoed. Ook geeft de gemeente onderdak aan maatschappelijke organisaties en geeft zij grond uit in erfpacht. De term die we hiervoor gebruiken is 'uitgifte van vastgoed'. De gemeente publiceert een uitgifte van vastgoed op deze pagina en in het Gemeenteblad(externe link).

Aanbieding van een uitgifte

De gemeente doet uitgiften van vastgoed waar iedereen op kan reageren. Dit maakt de gemeente bekend via een makelaar. Onder het kopje 'Publicaties' vindt u deze bekendmakingen met een link naar de makelaar. De gemeente moet aan de hand van objectieve, toetsbare en redelijke criteria een keuze maken voor één koper.

Eén partij komt in aanmerking

Het komt voor dat slechts één bepaalde partij in aanmerking komt voor een uitgifte. In dat geval maakt de gemeente de uitgifte bekend, met een motivering waarom alleen die ene partij in aanmerking komt. Deze bekendmakingen vindt u onder het kopje 'Publicaties'.

Didam-arrest

Gemeenten zijn verplicht hun uitgiften van eigen vastgoed te publiceren op de gemeentelijke website en in het Gemeenteblad(externe link). Dit is afgesproken in een uitspraak van de Hoge Raad op 26 november 2021, het zogenaamde Didam-arrest(externe link).

Publicaties

De publicaties van de uitgifte van vastgoed van de gemeente staan hieronder 3 weken online. In de publicatie staat hoe u eventueel kunt reageren.

  • Op dit moment zijn er geen publicaties.

Meer informatie

Team Vastgoed, via telefoon 14 079 of e-mail vastgoedtransacties@zoetermeer.nl.