Veelgestelde vragen nieuw zwembad Van Tuyllpark

Hoe ziet het zwembad eruit?

In 2019 heeft de gemeente samen met toekomstige gebruikers een plan gemaakt voor het nieuwe zwembad. Het zwembad heeft:

  • een recreatiebad met 3 glijbanen, een bubbelbad en een watercube;
  • een ondiep peuter- en kinderbad met speelelementen;
  • een 8-baans 25-meter wedstrijdbad met een tribune voor 200 toeschouwers;
  • een doelgroepenbad dat extra verwarmd kan worden en een beweegbare bodem heeft;
  • een horecavoorziening met zicht op alle 3 de zwembaden;
  • een ligweide met een waterspeelplaats en een buitenterras.

Meer zien? Kijk ook op Instagram | Optisport Zoetermeer.

Heeft het zwembad een buitenbad?

Het zwembad heeft geen buitenbad. Tijdens warme zomerdagen kan een deel van het dak en een deel van de gevel van het recreatie- en peuterbad worden geopend. Zo kunt u als bezoeker in de open lucht zwemmen en ontstaat er een doorgang naar de groene ligweide rondom het gebouw. De ligweide heeft een waterspeelplaats en een buitenterras.

Hoe duur wordt een kaartje?

De gemeenteraad heeft vastgesteld dat een kaartje bij de opening van het zwembad € 6,- kost.

Gratis kaartjes voor de opening

Deze zomer is zwembad De Watergeus geopend in Zoetermeer. Dat willen we graag samen met u vieren! Daarom bieden we ieder huishouden een aantal gratis kaartjes aan voor ‘Vrijzwemmen’ in zwembad De Watergeus. Er wordt hard gewerkt om de gratis kaartjes bij alle inwoners van Zoetermeer te krijgen. Houdt de webpagina Gratis zwemmen zwembad De Watergeus in de gaten voor het laatste nieuws. 

Is het zwembad voor iedereen toegankelijk?

Het gebouw heeft het ITS Basis keurmerk. Er zijn bijvoorbeeld kleedkamers en toiletten voor mensen met een beperking en brede gangpaden. Er is een doelgroepenbad met verwarmd water en een beweegbare bodem. Naast dit bad ligt een wachtruimte voor hulphonden. Naast de ligweide is er een rolstoeltoegankelijke waterspeelplaats.

Waarom heeft de gemeente een nieuw zwembad gebouwd?

Zoetermeer had 2 openbare zwembaden: De Veur en De Driesprong. De Driesprong is verouderd en aan vervanging toe. Ook was er behoefte aan een recreatiezwembad in de stad. Daarom heeft de gemeenteraad in 2017 besloten om een nieuw, duurzaam recreatiezwembad te bouwen.

Wat gebeurt er met De Driesprong en De Veur?

Het nieuwe zwembad vervangt De Driesprong. Zwembad De Driesprong, dat gebouwd is in 1957, is verouderd en aan vervanging toe. Uiteindelijk wordt dit zwembad gesloten en gesloopt. Nadat het nieuwe zwembad open is, wordt De Veur gerenoveerd en verduurzaamd. De Veur blijft open en vooral een zwembad voor de verenigingen, verschillende doelgroepen en/of diplomazwemmen.