Natuur

Onze boswachter heeft de zorg voor de natuurgebieden in Zoetermeer. Hij/zij geeft informatie en controleert of bezoekers van deze gebieden zich aan de regels houden. Zoals geen afval achterlaten, iets kapot maken of dieren verstoren. Een boswachter is ook een Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Dat betekent dat hij/zij ook waarschuwingen en boetes mag uitschrijven. Meer hierover leest u op de pagina Wat mogen wij?.

Alcohol- en horeca

Onze alcohol- en horeca controleur geeft advies over verantwoord gebruik en uitgifte van alcohol. Daarnaast controleert hij/zij afgegeven vergunningen.

Ondermijning

Zonder het door te hebben kan zich onder onze ogen ondermijnende criminaliteit afspelen. Ook in Zoetermeer. Denk hierbij aan het maken van en handelen in drugs, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en uitbuiting van arbeiders. Dit noemen we ondermijning.

Team Handhaving bestrijdt samen met onder andere politie en justitie ondermijning. U kunt ons hierbij goed helpen door het doen van een melding. Kijk voor meer informatie op de pagina Ondermijning.