Voetbalvereniging FC Zoetermeer is opgericht in 1975 en sinds 1990 gevestigd in het sportpark aan Scheglaan 11 in Zoetermeer. Het complex van FC Zoetermeer bestaat uit het clubgebouw, was- en kleedruimtes en 4 voetbalvelden.

Nieuwbouw

Na bouwkundig onderzoek in 2018 is gebleken dat de was- en kleedruimte, die in beheer en eigendom is van de gemeente Zoetermeer, zich in slechte staat bevindt. Om deze te vernieuwen is er in 2018 een raadsvoorstel ingediend en is er budget beschikbaar gesteld om de was- en kleedruimte te vernieuwen. FC Zoetermeer heeft deze kans aangegrepen om het verouderde clubgebouw ook te gaan vernieuwen. Het nieuwe complex wordt in samenwerking tussen de gemeente en FC Zoetermeer gerealiseerd.

Ontwerp

In samenwerking met FC Zoetermeer en het ontwerpteam is een definitief ontwerp uitgewerkt. Dit ontwerp vindt u bij de documenten onderaan deze pagina.

Planning

 1. Nog te doen: 1 december 2021 -

  Uitwerken van het definitieve ontwerp.

 2. Nog te doen: 1 januari 2022 -

  Indienen omgevingsvergunning & aanbesteding bouwteampartner.

 3. Nog te doen: 1 april 2022 -

  Uitwerken van het definitieve ontwerp naar een uitvoeringsontwerp in het bouwteam.

 4. Nog te doen: 1 juni 2022 -

  Prijs en contractvorming aannemer.

 5. Nog te doen: 1 juli 2022 -

  Sloop huidige gebouwen en bouw.

 6. Nog te doen: 1 januari 2023 -

  Afronding nieuwbouw en ingebruikname door FC Zoetermeer.

Vragen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie of over dit project? Deze vragen kunt u mailen naar: Projectenbureau@zoetermeer.nl.

Impressie nieuwbouw FC Zoetermeer