Als u iemand kent in uw omgeving die een lintje verdient, dan kunt u die persoon voordragen.

Lintjesregen

De lintjesregen vindt elk jaar plaats op de laatste werkdag voor Koningsdag. De meeste Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt tijdens deze lintjesregen.

  • Wilt u iemand voordragen voor de lintjesregen van het volgend jaar? Stuur uw aanvraag dan uiterlijk 1 juli van dit jaar naar de gemeente.
  • Gaat het om een uitreiking tijdens een bijzondere (tussentijdse) gelegenheid, stuur uw aanvraag dan uiterlijk 6 maanden vóór de gewenste datum.
  • U dient uw verzoek in bij de gemeente waar de persoon die u voordraagt woont.
  • Wilt u eerst zeker weten of iemand wel in aanmerking komt voor een lintje? Neem dan vooraf contact op met de afdeling Juridische Aangelegenheden en Bestuursondersteuning (Jabo) via e-mail onderscheidingen@zoetermeer.nl of bel met 14 079.

Aanvragen

  • U vult eerst op www.lintjes.nl een kort aanvraagformulier in.
  • Dit formulier wordt naar de gemeente gestuurd.
  • Eén van onze medewerkers bekijkt uw verzoek en beoordeelt of er genoeg reden is om over te gaan tot de voordracht. Mogelijk neemt de medewerker eerst contact met u op.
  • Daarna sturen wij u per e-mail een link naar het complete online voorstelformulier wat u moet invullen.

Andere onderscheidingen

Gemeentelijke onderscheidingen

Een gemeentelijke onderscheiding is een blijk van waardering voor een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier heeft ingezet voor de stad Zoetermeer en/of haar inwoners. De gemeente Zoetermeer kent 4 verschillende gemeentelijke onderscheidingen.

Kijk voor meer informatie bij Gemeentelijke onderscheidingen.

Koninklijke erepenning

Alleen een vereniging, stichting of instelling die minimaal 50 jaar bestaat kan een Koninklijke Erepenning krijgen. 

Kijk voor meer informatie bij Koninklijke erepenning.

Koninklijk predicaat

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen, instellingen of grote ondernemingen. 

Kijk voor meer informatie bij Koninklijk predicaat.

Hofleverancier worden

De toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' kan toegekend worden aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en die 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan.

Kijk voor meer informatie bij Hofleverancier worden.