Op donderdag 8 februari spraken een 30-tal enthousiaste jongeren uit Oosterheem met elkaar over verschillende onderwerpen binnen hun leefomgeving. Niet alleen over het nu maar ook hoe zij hun leefomgeving in de toekomst zien. In een informele setting met pizza deelden jongeren hun ideeën, dromen en zorgen over hoe de stad er in de toekomst uit zou moeten zien. Geen stropdassen of vergadertafels, maar openhartige gesprekken die de creativiteit en frisse perspectieven van de jeugd naar voren brachten.

Wethouder Jan Iedema: "We willen een stad creëren die niet alleen nu, maar vooral ook in de toekomst, aantrekkelijk en leefbaar is. Wie kunnen ons daar beter bij helpen dan degenen die de toekomst daadwerkelijk ervaren? De input van onze jongeren is van onschatbare waarde. Samen met hen kijken we hoe we met een moderne blik de stad het beste kunnen inrichten."

Uit het gesprek bleek dat 'je veilig en welkom voelen' voor de jongeren zeer belangrijk is. Dat betekent dat er plekken in de stad moeten zijn waar zij met hun vrienden kunnen chillen, zonder dat zij overlast veroorzaken en weggestuurd worden. "Zoetermeer is aan het groeien. De mindset van de inwoners moet ook groeien. We moeten ons realiseren dat we geen dorp meer zijn, maar een stad, met de problemen die daarbij horen. Wij willen geen overlast veroorzaken, maar wel met onze vrienden in de buitenlucht kunnen chillen, dat moet toch kunnen?", aldus één van de jongeren.

Deze bijeenkomst is de start van meerdere activiteiten om alle inwoners te betrekken bij het vormgeven van de toekomstige leefomgeving. Zo opent binnenkort Pop-Up Expo 'ONS Zoetermeer', in het voormalige pand van Happy Italy. Dé plek om deze ontwikkeling te beleven en erover in gesprek te gaan. Meer informatie over de Expo ‘ONS Zoetermeer’ leest u op www.zoetermeer.nl/RSZ.