Rond 8.00 uur vanochtend zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een woningbrand aan de Duitslandlaan. In dit complex wonen voornamelijk ouderen. De brand bevond zich in de keuken van een woning op de derde etage. De brand is inmiddels uit. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. Vijf personen zijn ter plaatse nagekeken vanwege het inademen van rook, maar zij mankeerden gelukkig niks.

Update 11.05 uur

Woningen worden vrijgegeven

De meeste bewoners van het complex kunnen terug naar hun woningen. Dit wordt in fasen georganiseerd. De bewoners van de tweede, derde en vierde etage kunnen in de loop van de dag terug nadat de centrale ruimten zijn schoongemaakt. De schade op het brandadres is groot. Deze woning is onbewoonbaar. Einde berichtgeving.

Update 9.54 uur

Brandweer bezig met ventileren

De brandweer is op dit moment bezig met het ventileren van de etages, zodat de bewoners terug kunnen naar hun woningen. Meer informatie volgt.

9.36 uur

De bewoner van het brandadres is door het verzorgend personeel uit de woning gehaald. De derde etage van het complex is geheel ontruimd. Doordat er sprake was van een lichte rookontwikkeling op de vierde tot en met de zevende etage, zijn ook die etages ontruimd. Hiervoor waren meer eenheden ter plaatse nodig en is er om die reden opgeschaald. Er is GRIP 1 afgekondigd, omdat het hier om minder zelfredzame mensen gaat die geëvacueerd moesten worden. De bewoners worden op een nabijgelegen locatie opgevangen. Meer informatie volgt.

Bron: Haaglanden Veilig(externe link)