Video - PDF - RSS

Video's bekijken

We bieden vaak video's aan op onze webpagina's. Al onze video's worden altijd via het gemeentelijke kanaal op YouTube aangeboden.

De nieuwe video's bieden we met losse ondertiteling aan, zodat u dit zelf uit of aan kunt zetten.

PDF-bestanden bekijken

Veel documenten op deze website zijn in pdf-formaat. Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader

RSS nieuwsfeeds

Wat is RSS?

RSS staat voor Really Simple Syndication. Met RSS kunt u een automatische waarschuwing krijgen als op onze website een artikel toegevoegd wordt.

Om de berichten te kunnen bekijken, heeft u een RSS-reader nodig (zie hieronder). Met de RSS-reader en de RSS-feeds kunt u direct zien of er nieuwe informatie op de site is verschenen.

Waarom is RSS handig?

RSS kan u veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld dagelijks een groot aantal vaste websites bezoekt met ieder hun eigen informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. U moet de site opzoeken, kijken of er nieuws voor u is en vervolgens doorgaan naar de volgende site. Met RSS krijgt u telkens als er iets nieuws van uw gading wordt geplaatst een melding. Zelf zoeken is (bijna) niet meer nodig.

Wat heeft u nodig?

Allereerst een RSS-reader. Er bestaan verschillende RSS-readers. Sommige zijn gratis, voor sommige moet u betalen. Een gratis RSS-reader is bijvoorbeeld Feedreader. U kunt dit programma downloaden van de website www.feedreader.com. Een andere gratis reader is SharpReader, te vinden op www.sharpreader.net.

Nadat u het programma heeft gedownload en geïnstalleerd, kunt u een nieuwe RSS-feed toevoegen via 'File, New, New Feed'. In het venster dat vervolgens verschijnt, vult u de url van de RSS-feed in en klikt u op 'Next'. Vervolgens kunt u een naam voor de feed aangeven. Klikt u vervolgens op Finish, dan wordt de RSS-feed toegevoegd aan uw RSS-reader.

Veel mail programma's (bijvoorbeeld Outlook) hebben ook mogelijkheden om RSS-feeds op te halen.

De RSS-feeds op onze website kunt u vaak herkennen aan een RSS logo onderaan de pagina vlak boven de footer:

RSS feed indicatie

Op de nieuwspagina kunt u een RSS feed vinden.