Op de website Woonnet Haaglanden kunt u specifiek zoeken naar zelfstandige woningen voor ouderen. Het betreft enerzijds 'seniorenwoningen/55+-woningen' en anderzijds aanleunwoningen. Beide typen woningen betreffen gelijkvloerse woningen die speciaal gebouwd of geschikt gemaakt zijn voor senioren.

Seniorenwoningen/55+-woningen liggen meestal in een specifiek seniorencomplex niet in de directe omgeving van een verzorgings- of verpleeghuis. Aanleunwoningen bevinden zich daarentegen altijd in een complex dat fysiek is verbonden met een verzorgings- of verpleeghuis. Senioren kunnen dan de faciliteiten hiervan gebruiken.

Voor senioren met een verhuiswens zijn enkele zogeheten seniorenmakelaars bij Woonnet Haaglanden werkzaam. Deze medewerkers houden zich volledig bezig met het adviseren, informeren en begeleiden van senioren die een verhuizing zijn gestart of dit overwegen. Zij staan tevens in contact met woningcorporaties waardoor zij een goed beeld hebben van de mogelijkheden. Zij nemen uiteraard uw persoonlijke wensen en situatie in overweging bij het vinden van een passende woonruimte. Indien u een gesprek met een seniorenmakelaar wenst in te plannen, dan kunt u het online aanmeldformulier op de website van Woonnet Haaglanden gebruiken.