Een handhaver word je niet zomaar. De meeste handhavers hebben de opleiding Handhaving, Toezicht en Veiligheid gevolgd. Daarnaast moet ook het boa-diploma worden behaald. In de opleiding leert u alles over wetten en regels in Nederland. Maar ook over het toezien op de orde en veiligheid in een stad. Ook leert u samenwerken met verschillende organisaties.

Om het werk van een handhaver goed te kunnen doen zijn de volgende eigenschappen belangrijk:

  • Hulpverlenend zijn
  • Makkelijk contact maken
  • Kunnen ingrijpen als er iets gebeurt
  • Doorzetten als het moeilijk wordt

Om de opleiding te kunnen volgen is minimaal een MBO3 diploma nodig. Na afronding van de opleiding moet er ieder jaar opnieuw een verplicht examen worden afgelegd.

Kijk voor meer informatie op Justis.nl | Buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).

Hulpverlening

Handhavers kunnen eerste hulp verlenen als dat nodig is. Hiervoor halen zij elk jaar opnieuw hun EHBO- en BHV-diploma.

Team Handhaving volgt training geweldsbeheersing

Team Handhaving Zoetermeer heeft in 2023 een RTGB trainingsdag afgerond. RTGB staat voor Regeling Toetsing Geweldsbeheersing, een cruciale training voor alle Buitengewoon Opsporingsambtenaren. Zij mogen in bepaalde gevallen geweld gebruiken en daar moeten zij getraind voor zijn. Deze keer niet in een gymzaal, maar op verschillende locaties in de stad. Kijk hieronder het filmpje:

Bent u geïnteresseerd in een baan bij team Handhaving? Check dan de vacatures op werkenbijzoetermeer.nl | Veiligheid, Vergunningen en Handhaving.