Zoetermeer heeft prachtige groene parels. Zo zijn er tal van parken, plantsoenen, bloeiende bermen en nog veel meer. Wat voor dieren leven er in die bloeiende bermen? En welke parken kunt u in en om Zoetermeer bezoeken? Dat leest u allemaal in de 'Groene Parels' van Zoetermeer.

Iedereen die geïnteresseerd is in de Zoetermeerse natuur kan het boekje digitaal bekijken (www.issuu.com/steill/docs/de_groene_parels(externe link) ) of het boekje gratis ophalen. Het boekje is af te halen bij de stadsboerderijen in Zoetermeer (De Weidemolen, Het Buitenbeest en De Balijhoeve), bij het Stadhuis-Forum, bij outdoorwinkel het Buitenhuys en bij boerderij 't Geertje in Zoeterwoude.

Nieuwe druk

De 'Groene Parels' is gemaakt door Hans Steinfort van platform Groen!Natuurlijk en Rob Wiewel. Sinds 2018 maken zij het boekje de Green Five, dat nu de 'Groene Parels' heet. Behalve een nieuwe naam, heeft de zesde druk ook een aantal nieuwe onderwerpen gekregen. Onder andere de Moerasparels bij de Zoetermeerse Plas, Hof van Seghwaert en het weidevogelgebied in de Meerpolder komen nu ook in het boekje voor. Dus stap snel op de fiets of maak een mooie wandeling langs al die mooie plekjes!

Foto: Paddy Voskuilen