Update 17 februari 2023 - Zuidweg

De Zuidweg is weer volledig in gebruik.

Update 24 januari 2023 - Zuidweg

De omleiding op de Zuidweg blijft nog enige tijd. Om op de Zuidweg weer twee rijstroken te kunnen gebruiken wordt de weg aangepast. Naar verwachting kan de Zuidweg in de loop van februari weer volledig worden gebruikt.

Update 31 december 2022 - A12 en Zuidweg

De snelweg A12 ter hoogte van Zoetermeer is vrijdagavond 30 december om 23.45 uur weer open gegaan voor verkeer in beide richtingen. Dit kon eerder dan gepland omdat de werkzaamheden aan de Nelson Mandelabrug voorspoedig zijn verlopen.

Zuidweg

Vanaf maandag 2 januari 2023 7.00 uur is de noordelijke rijbaan van de Zuidweg afgesloten. Dit is de rijbaan richting de Afrikaweg. De afsluiting van de Zuidweg begint bij de kruising met de Mahatma Gandhisingel. Er is een omleiding via de Mahatma Gandhisingel, Albert Schweitzersingel en Houtsingel. Dit is met borden aangegeven.

Op de zuidelijke rijbaan van de Zuidweg (richting Oostweg) is vanaf 2 januari alleen ter hoogte van de Nelson Mandelabrug de busbaan en een gedeelte van de rechtsafstrook afgesloten. Hierdoor blijft verkeer op de zuidelijke rijbaan van de Zuidweg mogelijk. De duur van de afsluiting is nog niet bekend. Dit is afhankelijk van de afronding van de werkzaamheden voor de ondersteuning van het brugdeel van de Nelson Mandelabrug boven de Zuidweg.

De bushalte ter hoogte van de Nelson Mandelabrug is sinds 19 december 2022 afgesloten.

Hulpdiensten maken gebruik van de Zuidweg en de omleiding. De hulpdiensten ervaren dus geen hinder van de afsluiting van de brug.

Het is onvermijdelijk dat de werkzaamheden en verkeersmaatregelen de komende tijd leiden tot toenemende verkeersdrukte in Rokkeveen, met name rond de Nelson Mandelabrug en het winkelcentrum Rokkeveen.

Vanaf woensdag 14 december 07.00 uur is het fietspad (Nootdorpsepad) langs de noordkant van de A12 geheel afgesloten tussen de aansluiting met het fietspad Waterpad en aan de andere zijde ter hoogte van de aansluiting met het fietspad Delftsewallenpad. (Brom-)en fietsverkeer wordt omgeleid via borden. Meer informatie vindt u bij het onderwerp 'Fietsers'.