Zoetermeer doet mee aan het NK Tegelwippen. Doe ook mee en vervang uw tuintegels voor groen! Wist u dat, hoe meer tegels er in uw tuin liggen, hoe heter het op warme dagen wordt? En dat het regenwater op natte dagen de grond niet in kan zakken als een tuin helemaal betegeld is? Dit zorgt voor wateroverlast zoals grote plassen en ondergelopen kelders. Met minder tegels in Zoetermeer kan de grond meer water opslaan en wordt de wateroverlast bij flinke buien ook minder.

Doe mee

Tussen 21 maart en 31 oktober kunt u meedoen aan het NK Tegelwippen. Haal een aantal tegels uit uw tuin, vervang ze door bloemen, planten of bomen en maak Zoetermeer groener. Zo wordt de stad fijner om in te wonen voor mens en dier. Geef het aantal tegels dat u gewipt hebt door via www.nk-tegelwippen.nl/meedoen(externe link) en vergelijk de stand met andere gemeenten. Tijd om aan de slag te gaan!

Op deze site vindt u trouwens ook inspiratie voor het hergebruiken van uw oude tegels. Maak bijvoorbeeld een kruidenkrul of een insectenhotel. Geen ruimte om de tegels te hergebruiken? Dan kunt u ze naar het Zelfbrengdepot brengen. Succes!