Luchtfoto Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen

Dit is het Dutch Innovation Park: een sterk ecosysteem van IT-start-ups, studenten en IT-bedrijven gericht op toegepaste innovatie. Of je nu werkt of studeert in de Dutch Innovation Factory, op de Dutch Tech Campus of op een van de andere locaties in het Dutch Innovation Park, we werken aan hetzelfde doel: het leven van mensen veiliger, gezonder en prettiger maken met behulp van toegepaste IT-innovatie.

Het Dutch Innovation Park is dan ook dé hotspot in Nederland op het gebied van e-health, cybersecurity, big data en smart mobility. Hier werken IT-bedrijven - van start-ups en scale-ups tot aan middelgrote bedrijven en multinationals, onderwijsinstellingen en onderzoeksinstellingen - samen aan vernieuwende IT-oplossingen en businesskansen.

Ondernemers, onderwijs en onderzoek

Het Dutch Innovation Park biedt een excellent vestigingsklimaat, met een actieve community van IT-professionals, zo'n 800 hbo en mbo IT-studenten en diverse onderzoeksfaciliteiten waaronder de Big Data Innovatiehub, Innovatielabs en lectoraten.

Dutch Tech Campus

Gerenommeerde technologiebedrijven als Siemens, Atos, Reconext en WS Audiology zijn gevestigd op de Dutch Tech Campus (DTC). Op de DTC worden bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek aan elkaar verbonden: huidige en nieuwe huurders kunnen kennis delen en samenwerken, waardoor een inspirerende werkomgeving ontstaat met onderlinge synergetische effecten.

Dutch Innovation Factory

De Dutch Innovation Factory is hét clubhuis van de IT-community van Zoetermeer en omgeving. In het gebouw zijn ruim 25 verschillende ICT-bedrijven en een internationaal georiënteerde tech-investeerder gevestigd. De Dutch Innovation Factory is de playground for digital innovators: onder het motto we connect to create werken bedrijfsleven en IT-onderwijs samen aan toegepaste innovaties rond onder meer cybersecurity, smart mobility, eHealth en big data.

Onderwijsinstellingen en studenten

De Haagse Hogeschool is met de verschillende opleidingsrichtingen van HBO-ICT gevestigd in de Dutch Innovation Factory: Information Security Management en Innovative Development. In hetzelfde gebouw studeren ook derdejaars mbo-4 IT-studenten van mboRijnland. Alle bedrijven in het Park hebben rechtstreeks toegang tot de IT-studenten, docenten en lectoren. Ook de universiteiten van Leiden en Delft, waarmee het Dutch Innovation Park samenwerkt, zijn vanuit Zoetermeer uitstekend bereikbaar. In het Dutch Innovation Park zit je bovenop IT-talent!

Dutch Innovation Community

De Dutch Innovation Community bestaat uit IT-bedrijven die zowel binnen als buiten het Park zijn gevestigd. Leden treffen elkaar met regelmaat en hebben directe toegang tot het lectoraat Cyber Security voor het mkb, het lectoraat Data Science, een start-up-ecosysteem en themabijeenkomsten. De Community biedt daarnaast mooie en goede stageplaatsen voor het onderwijs en een snelle verbinding naar talent voor het bedrijfsleven.

Kennis delen

En het Park biedt meer manieren om kennis te delen en te netwerken. Zo worden er (in samenwerking met De Haagse Hogeschool) studentenopdrachten, stages en gastcolleges georganiseerd. Ook is op deze locatie de Big Data Innovatiehub gevestigd, hét startpunt voor innovatie, onderzoek en kennisuitwisseling rondom big data voor bedrijven, start-ups en (onderwijs)instellingen in Zuid-Holland.

Innovatielabs

Of het nu gaat om betere dienstverlening of nieuwe oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken; technische innovatie speelt een steeds grotere rol van betekenis. Daarom is er in het Dutch Innovation Park volop ruimte voor ondernemers en onderwijs om te experimenteren en innoveren, bijvoorbeeld in het InnovatieLab, IoT-Lab, Human Behaviour Lab en SoftwareLab.

Doorontwikkeling onderwijs

Samen met De Haagse Hogeschool werkt de gemeente Zoetermeer aan de verdere groei van het aantal studenten en opleidingen in het Park. Diverse vormen van IT-onderwijs, onderzoek en samenwerking zijn mogelijk. Ook de concentratie en versterking van de al bestaande labs en lectoraten hoort daarbij. De ambities voor de verdere ontwikkeling van het Dutch Innovation Park reiken verder dan de stad. De Metropoolregio Rotterdam Den Haag is een innovatieve regio en herbergt de meest innovatieve bedrijven in Nederland. Ook heeft het meerdere universiteiten en hogescholen, en wordt er veel samengewerkt in triple helix-samenwerkingsverbanden.

Bekijk hier een impressie van het Park in 1 minuut.

Bezoekadres

Bleiswijkseweg 37, Zoetermeer

www.dutchinnovationpark.nl

Logo Dutch Innovation Park