Direct Duidelijk is een aanpak van de overheid die organisaties, zoals bijvoorbeeld een gemeente, helpt met helder taalgebruik. Zodat iedereen dit ook begrijpt.

In Zoetermeer hebben we de afgelopen jaren al stappen gezet. Er zijn brieven herschreven. We kijken of de teksten op onze website duidelijk zijn. We maken de zinnen korter en gebruiken vaker plaatjes, foto's of tekeningen.

Ook kijken we hoe we élke inwoner met respect kunnen aanspreken. Daarom hebben we de Direct Duidelijk deal getekend. Daarmee zeggen we dat we hier nog verder mee aan de slag gaan. Samen met onze inwoners.

'We krijgen als gemeente wel eens de klacht dat onze teksten onduidelijk en moeilijk zijn. Dit zorgt ervoor dat inwoners ons niet altijd begrijpen, of niet weten wat ze moeten doen. Ook willen we niemand uitsluiten. Verbetering is dus nodig,' vertelt gemeentesecretaris André Huykman. De Direct Duidelijk deal is een extra reden om hiermee verder aan de slag te gaan. De burgemeester is het hier zeker mee eens: 'We zijn er voor onze inwoners, dan is het wel belangrijk dat zij begrijpen wat wij schrijven'.

Nieuwsgierig geworden, bekijk dan zeker onderstaand filmpje.