De binnenstad van Zoetermeer is het levendige en groene centrum van onze stad. Een plek die wij samen met onze inwoners en partners blijven ontwikkelen. En waar mensen met plezier komen recreëren, werken en wonen; nu en in de toekomst.

Upgrade Stadshart

Op maandag 4 oktober is aannemer Bunnik Groep gestart met de werkzaamheden aan het Promenadeplein. Dit plein wordt in verschillende fasen uitgevoerd. Deze levendige ontmoetingsplaats omringd door winkels en horecazaken is niet weg te denken in het Stadshart.

De werkzaamheden voor het opknappen van het openbaar gebied voor dit project Upgrade Stadshart worden uitgevoerd door aannemer Bunnik Groep tot eind 2021, in opdracht van gemeente Zoetermeer. De aannemer houdt u op de hoogte via de wekelijkse updates. Ook kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de omgevingsmanager via 06-38106938, per e-mail Stadshart@bunnikgroep.nl of via de BouwApp.

www.zoetermeer.nl/upgradestadshart

Centraal Park

Buro Sant en Co is op dit moment druk bezig met het uitwerken van een voorlopig ontwerp voor het opnieuw inrichten van het Centraal Park. Inwoners en gebruikers van het Dobbegebied konden tot en met 26 september 2021 een reactie achterlaten op de plankeuzes in het schetsontwerp.

www.zoetermeer.nl/centraalpark

Herontwikkeling Markt 10 en omgeving

Begin 2021 heeft de gemeente aan 3 ontwikkelaars gevraagd een ontwerp te maken, inclusief een bieding, voor 2 hogere gebouwen met voorzieningen in de onderste bouwlagen, een ondergrondse parkeergarage onder de Markt en de inrichting van de Markt en een mini bos.

In de zomer heeft de gemeente de ingediende plannen van de 3 partijen beoordeeld. Helaas bleken alle aanbiedingen boven de maximale kosten te liggen. Daarmee waren de aanbiedingen voor de gemeente onaanvaardbaar. Dit betekent dat de huidige procedure niet kan leiden tot gunning en een uitvoering van het plan Markt 10 e.o. De geplande participatie, die plaats zou vinden in januari 2022 gaat niet door nu het plan niet uitgevoerd zal worden.

www.zoetermeer.nl/markt10

Delftsewallen

Tekening toekomstige woningen Delftsewallen

De ontwikkelaar WDevelop Vastgoed ontwikkeling (voorheen Schouten en De Jong projectontwikkeling) heeft een ruimtelijk plan gemaakt voor 15 woningen, gelegen aan de Delftsewallen 23-25 en het vroegere gasfabriek terrein.

www.zoetermeer.nl/delftsewallen

Visie Binnenstad

Op 21 september 2020 heeft de gemeenteraad de concept Visie Binnenstad 2040 geamendeerd vastgesteld. Hier is een uitgebreid participatietraject aan vooraf gegaan.

Visie Binnenstad

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u de nieuwsbrief Binnenstad digitaal ontvangen? Of wilt u andere nieuwsbrieven ontvangen, zoals de wijknieuwsbrief Centrum, de nieuwsbrief van de gemeenteraad, of de nieuwsbrief Duurzaam en groen? Via onderstaande link kunt u aangeven welke digitale nieuwsbrieven u wilt ontvangen.

www.zoetermeer.nl/nieuwsbrieven