Aan de rand van het centrum en gelegen nabij het oude Dorp ligt al geruime tijd een braakliggend terrein. Dit terrein ligt aan de Bijdorplaan en de Willem de Zwijgerlaan, nabij de Van Leeuwenhoeklaan. Begin 2022 heeft de gemeente Zoetermeer een overeenkomst gesloten met projectontwikkelaar Synchroon over de verkoop van de grond.

Synchroon gaat op deze plek 88 appartementen realiseren in 3 woongebouwen, zowel koop- als huurwoningen. Het project heeft de naam Soeterdael gekregen, net zoals het nabijgelegen woongebouw dat eerder al door Synchroon gerealiseerd is. De gebouwen komen in een parkachtige omgeving. Het openbaar groen verbindt de gebouwen en vormt een aangename plek aan de rand van de binnenstad.

Op woensdag 19 april organiseerden Synchroon en de gemeente Zoetermeer een informatieavond voor omwonenden. Het plan is tijdens deze bijeenkomst toegelicht. Bij de documenten vindt u het sfeerverslag van deze bijeenkomst. Synchroon is van plan om in het tweede kwartaal van 2023 de omgevingsvergunning aan te vragen. De verwachting is dat eind 2023 gestart kan worden met de bouw.

Meer informatie over dit project vindt u op: Soeterdael Zoetermeer – Nieuwbouw in Zoetermeer(externe link).