In de beeldbank vindt u foto's en video's over de geschiedenis, inwoners en culturele identiteit van de stad Zoetermeer. Dit beeldmateriaal is afkomstig uit de collecties van het Stadsarchief en het Historisch Genootschap 'Oud Soetermeer' (HGOS). De oudste foto's in de collectie dateren uit het begin van de 20e eeuw, maar ook recente foto's kunt u in deze beeldbank terugvinden.

Het beeldmateriaal kunt u doorzoeken op verschillende manieren. U kunt bijvoorbeeld zoeken op zoekwoord, op datum, op wijk of op categorie (zoals onder meer Gebouwen en Straatbeelden, Evenementen en Festiviteiten, Bestuur en Politiek). Als de gemeente de auteursrechten van een foto in bezit heeft, dan heeft u de mogelijkheid om hiervan een downloadbare foto te bestellen. Mocht u aanvullingen/opmerkingen hebben op het beeldmateriaal dan kunt u reacties (annotaties) toevoegen.

Het Stadsarchief en het HGOS hebben de ambitie om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de historie van Zoetermeer. Heeft u beeldmateriaal van Zoetermeer dat u op zou willen laten nemen in de beeldbank, vul dan het contactformulier in of bel naar het Stadsarchief via telefoonnummer 079-346 8577.

Door uw medewerking kunnen het verleden, heden en de toekomst van Zoetermeer verder met elkaar worden verbonden.

Naar Beeldbank Zoetermeer

Privacystatement Beeldbank/Stadsarchief Zoetermeer

Banner 'Beeldbank Zoetermeer, historie gemeente Zoetermeer in beeld'