AED's
Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand.
De gemeente zorgt voor een basisnetwerk van AED’s verspreid over de stad. Hiermee voldoet Zoetermeer aan de 6-minuten-norm van de Hartstichting(externe link).
Benieuwd of er in uw buurt voldoende AED’s hangen? Raadpleeg dan de kaart van de Hartstichting(externe link). Wilt u een AED dichter bij u in de buurt? Dan kunt u, alleen of met een groep mensen, een AED kopen om dit netwerk uit te breiden.
AED kopen
Kijk op de website van de Hartstichting(externe link) waar u op moet letten bij het kopen van een AED.lagnu | Burgerhulpverlener(externe link).
Subsidie voor AED
U kunt een subsidie aanvragen voor de kosten van een AED.
Voorwaarden voor de subsidie:
- De AED moet in een postcodegebied komen waar volgens de AED-check(externe link) van de Hartstichting nog te weinig AED’s zijn.
- U moet de aanvraag samen met uw buren doen.
- U kunt maximaal 10% van de kosten als subsidie aanvragen tot een maximum van € 150,00.
- U kunt de subsidie online aanvragen via Subsidie - Wijk aan Zet.
Burgerhulpverlener worden
Wilt u snel hulp kunnen geven bij een hartstilstand? Door inzet van burgers zijn er minder sterfgevallen. Als burgerhulpverlener werkt u mee aan de overlevingskansen van mensen die een hartstilstand krijgen. Bij een reanimatie verleent u de eerste hulp totdat professionele hulpverlening er is.
Meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden als burgerhulpverlener vindt u op de website van Hartstichting(externe link).
Online Regelen
Uw AED aanmelden bij de gemeente
Heeft u een AED? Geef dit aan ons door via:
AED aanmelden bij Gemeente Zoetermeer
Uw AED aanmelden bij HartslagNu
Wilt u dat uw AED ingezet kan worden bij een 112-melding? Meldt uw AED dan aan bij HartslagNu:
Hoelang duurt het?
Na aanmelding van uw AED nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op om de gegevens te controleren.