De ZoetermeerPas is een voordeelpas voor inwoners met een laag inkomen. U kunt met korting of gratis deelnemen aan verschillende sportieve, leerzame en/of culturele activiteiten. De ZoetermeerPas is een voordeelpas met een digitaal tegoed.

U kunt uw organisatie gratis aanmelden als aanbieder voor activiteiten met de ZoetermeerPas.

Wat u moet doen

Aanmelden als aanbieder

Wilt u zich aanmelden als aanbieder? Dan moet u voldoen aan de 'Voorwaarden bij overeenkomst aanbieders ZoetermeerPas' (zie 'Te downloaden').

Voldoet u niet aan alle gestelde voorwaarden (of wilt/kunt u daar niet aan voldoen)? Dan kunt u zich toch aanmelden. Zet in uw aanmelding aan welke voorwaarden u niet kunt voldoen en waarom niet. Wij nemen daarna contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Na uw aanmelding beoordelen wij of de door u aangeboden activiteit aansluit bij de doelstellingen van de ZoetermeerPas. Na de beoordeling nemen wij contact met u op om afspraken te maken hoe u uw diensten kunt aanbieden.

Wordt u goedgekeurd als aanbieder? Dan krijgt u een contract en de inloggegevens voor de website www.zoetermeerpas.nl(externe link).

Uw organisatie aanmelden op website Zoetermeerpas.nl

 1. Ga naar de website www.zoetermeerpas.nl(externe link) en activeer uw account (u krijg een brief met inloggegevens).
 2. Vul uw bedrijfsgegevens in en geef informatie over uw aanbod van activiteiten. Hoe u dat doet leest u in de folder 'Upload uw gegevens om de ZoetermeerPas te kunnen scannen' (zie 'Te downloaden').
 3. Heeft u uw gegevens ingevuld? En zijn deze door ons geaccepteerd? Dan kunt u ZoetermeerPas gaan scannen. Hiervoor moet u de ZoetermeerPas app op een telefoon of tablet installeren. Met deze app kunt u de ZoetermeerPas van de klant scannen. U heeft hiervoor internet nodig. Lees alle informatie over het activeren van uw account en het scannen van de ZoetermeerPas in de folder 'ZoetermeerPas scannen voor aanbieders (zie 'Te downloaden').

Declareren

Declareren gaat automatisch online. Het werkt als volgt:

 • De klant komt bij u met zijn/haar ZoetermeerPas.
 • U controleert of de ZoetermeerPas van de klant is.
 • U scant de ZoetermeerPas met de app.
 • Met het scannen wordt een tegoed van de ZoetermeerPas afgeschreven.
 • Het tegoed dat u mag afschrijven wordt vooraf in een contract vastgelegd.
 • De transacties worden online verwerkt. Elke maand wordt het bedrag aan u overgemaakt.
 • In uw account op www.zoetermeerpas.nl(externe link) kunt u een pdf downloaden van de transacties voor uw eigen administratie.

Hoe lang duurt het?

 • Na uw aanmelding nemen wij binnen 2 weken contact met u op.
 • Bij behandelen uw aanmelding in 4 tot 6 weken.