Zoetermeer viert dit jaar 60 jaar New Town. Vrijdagavond 7 oktober kunnen alle Zoetermeerders gratis komen genieten van 'The Sweet Lake City Show' op de Markt. Een spectaculaire laser-, video- en droneshow met in het voorprogramma een optreden van het in de jaren 90 succesvolle duo 2 Unlimited. De avond start met het grote Sesamstraatfeest. Na het kinderprogramma opent DJ Rick Romijn van o.a. Radio 538 het voorprogramma.

'Zoetermeer is een stad om trots op te zijn en ik weet dat veel inwoners dat ook zijn op hun stad', zegt burgemeester Michel Bezuijen. 'Samen met alle inwoners, jong en iets ouder, vieren we dit jaar Zoetermeer 60 jaar New Town. Een feest voor en mét de hele stad. Met als één van de hoogtepunten The Sweetlake City Show op de Markt'.

Tijdens de show maken bezoekers een reis door de tijd van Zoetermeer aan de hand van talloze drones, lasers en andere speciale elementen. Een verhaal dat de kracht van Zoetermeer laat zien. Tijdens de spetterende show komt onder andere de architectuur van 1962 tot de toekomst aan bod en natuurlijk alle nostalgische plekken uit het verleden en heden. Als klap op de vuurpijl wordt de avond spectaculair afgesloten. Meer informatie over The Sweetlake City Show is te vinden op www.sweetlakecityshow.nl(externe link).

Kinderprogramma

18.30 uur - Inloop op de Markt
19.00 uur - Sesamstraat show
19.30 uur - Kinderlasershow
19.35 uur - Sesamstraat fotomoment
19.55 uur - Einde kinderprogramma

Programma

20.00 uur - Inloop Markt
20.15 uur - DJ Rick Romijn
21.15 uur - 2 Unlimited
21.45 uur - The Sweetlake City Show
22.15 uur - Einde programma

Zoetermeer 60 jaar New Town

'The Sweetlake City Show' is onderdeel van Zoetermeer 60 jaar New Town. Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending toen zij werd aangewezen als groeikern (new town) van Den Haag. De stad kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen. Vanaf dat moment groeide Zoetermeer uit van een dorp met 10.000 inwoners tot een echte stad met 126.000 inwoners. Dit jaar is dat 60 jaar geleden. Iets om bij stil te staan en te vieren met de stad! Van architectuurwandelingen, lezingen, tentoonstellingen en een cultuurprijs, tot een drone- en lasershow, een lobbycongres en een symposium. Beleef Zoetermeer 60 jaar New Town en ontdek wat er te doen is via www.zoetermeerisdeplek.nl/60jaarnewtown(externe link).