Logo 60 jaar New Town

Zoetermeer nam in 1962 een spectaculaire wending toen zij werd aangewezen als groeikern (New Town) van Den Haag. De stad kreeg de opdracht om de hoge woningnood op te lossen. Vanaf dat moment groeide Zoetermeer uit van een dorp met 10.000 inwoners tot een echte stad met 126.000 inwoners.

Dit jaar is dat 60 jaar geleden. Iets om bij stil te staan en te vieren met de stad! Van architectuurwandelingen, lezingen, tentoonstellingen en een cultuurprijs, tot een drone- en lasershow, een congres en een symposium. Wilt u meer weten over Zoetermeer 60 jaar New Town? Of deelnemen aan één van de vele activiteiten? Ga naar www.zoetermeerisdeplek.nl/60jaarnewtown(externe link) en ontdek wat er te doen is.

Programma 60 jaar New Town

Kom meer te weten over de ontwikkeling van Zoetermeer van dorp tot derde stad van Zuid-Holland. Zo zijn er diverse lezingen, activiteiten en tentoonstellingen en is er een spectaculaire drone- en lasershow. Bezoek ook de Dag van de Architectuur en Open Monumentendag.

Bekijk hier het totale programma:

Programma 60 jaar New Town(externe link)

Het totale programma van Zoetermeer 60 jaar New Town wordt mede mogelijk gemaakt door: Architectuurpunt Zoetermeer(externe link), Schatbewakers(externe link), Historisch Genootschap Oud Soetermeer(externe link), Netwerk Zoetermeer(externe link), Gemeente Zoetermeer en Bureau Citymarketing Zoetermeer(externe link).

Wilt u altijd op de hoogte zijn van activiteiten dit jubileumjaar en interessante feitjes leren over 60 jaar New Town? Volg dan de Facebookpagina(externe link)!