Zoetermeer blijft fijn fietsen voor alle leeftijden

Op donderdag 6 juni vond de tweejaarlijkse prijsuitreiking voor de titel Fietsgemeente 2024 plaats tijdens het Nationaal Fietscongres in Den Haag. Voor de 3e keer op rij nam wethouder Ter Laak namens de gemeente Zoetermeer de prijs 'Beste grote fietsgemeente' mee naar huis. De eretitel Fietsgemeente 2024 ging naar de gemeente Noord-Beveland. Uiteraard biedt de gemeente Zoetermeer deze gemeente haar felicitaties aan voor deze mooie titel.

Allerbeste score voor de fietsers in ons land

Uit de enquête die door maar liefst 46.541 fietsers verdeeld over 352 gemeenten bleek dat Zoetermeer (100.00+ gemeente) het allerbeste scoort voor de fietsers in ons land. Zoetermeer heeft deze titel onder andere te danken aan de goed verlichte fietsroutes, voldoende fietsparkeerplekken, brede fietspaden en fietsstroken en de voor Nederland bijzondere sociaal verkeersveilige N8 nachtfietsroutes. Deze nachtfietsroutes kenmerken zich door de verkeersveiligheid.

Wethouder Ingeborg ter Laak: "We zijn hartstikke trots op deze titel. Deze blijk van waardering vanuit de fietsers is een groot compliment. Natuurlijk is het jammer dat wij niet 'De fietsgemeente 2024' geworden zijn." Extra reden om te blijven investeren in een goed fietsklimaat en het fietsen in Zoetermeer te stimuleren voor de titel Fietsgemeente 2026.

Over Fietsgemeente 2024

De verkiezing Fietsgemeente wordt tweejaarlijks georganiseerd door de Fietsersbond. Met het resultaat kan een gemeente samen met de lokale Fietsersbond afdeling ervoor zorgen dat fietsen voor onder andere inwoners, forensen en toeristen nog veiliger en comfortabeler wordt. De Fietsersbond zet zich in voor veilig en comfortabel fietsen en levert daarmee een bijdrage aan een leefbaar, gezond en actief Nederland, een veilig en gezond fietsklimaat én aan fietsgeluk voor iedereen!

Foto: Fotoflex.nl