Tijdens het Sportgala 2022 huldigt de gemeente Zoetermeerse sporthelden. Sporters kunnen nu aangemeld worden voor de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent, sportploeg of sportkampioen van 2020 of 2021. Ook is er een prijs voor de meest maatschappelijk betrokken sportaanbieder. Aanmelden kan tot 6 januari 2022.

Wethouder Ter Laak (sport): 'We zijn trots op de bijzondere prestaties van sporttalenten uit de stad. Tijdens het sportgala zetten we onze sporters daarom graag in het zonnetje. Dus ken jij een sportkampioen? Meld de sporter dan nu aan. Uit alle aanmeldingen worden per categorie 3 sporters genomineerd die kans maken op de prijs. Omdat de gemeente vorig jaar geen prijzen uit kon reiken, is het dit jaar dubbel feest. We huldigen zowel sportkampioenen uit 2020 als uit 2021.'

Wie kan zich aanmelden?

Sporters die in 2020 of 2021 minimaal een erkend Nederlands Kampioenschap hebben behaald en lid zijn van een Zoetermeerse sportorganisatie, worden aangemeld door de eigen sportorganisatie. Sporters die géén lid zijn van een Zoetermeerse sportorganisatie, maar wel in Zoetermeer wonen moeten zichzelf aanmelden of door anderen worden aangemeld. Ook sporters die in verband met studie en/of training tijdelijk niet in Zoetermeer wonen, kunnen voor één van de titels in aanmerking komen.

Meld een sporter aan

Een sporter aanmelden, kan tot uiterlijk 6 januari via www.sportgalazoetermeer.nl. Op deze website staat meer informatie over de criteria.

Sportgala

Het sportgala is een jaarlijks evenement waarbij Zoetermeerse sporthelden in het zonnetje worden gezet door de gemeente Zoetermeer. Het Sportgala 2022 vindt plaats op 17 februari 2022.