Vanaf 8 mei tot en met september vindt er groot onderhoud plaats aan de fiets- en voetgangerstunnel bij station Zoetermeer-Oost (Wethouder Jennétunnel). Zo wordt een deel van de tegels vervangen, het beton gerepareerd en de trappen vervangen. Deze werkzaamheden hebben gevolgen voor het fiets- en bromverkeer. Het station blijft te voet bereikbaar.

Gevolgen voor het verkeer

De werkzaamheden duren van mei tot en met september. In deze periode kunnen fietsers en bromfietsers niet door de tunnel rijden, zij worden omgeleid. Van maandag tot en met vrijdag staan tussen 7.00 en 16.00 uur verkeersregelaars bij de tunnel.

Van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 16.00 uur

Fietsverkeer tussen Dorp en Rokkeveen

  • Fietsen mogen aan de hand worden meegenomen door de voet-/fietstunnel vanuit de richting Dorp naar Rokkeveen. Hierdoor blijft het station Zoetermeer-Oost bereikbaar voor fietsers vanaf de zijde Dorp.

Brommers/scooters tussen Dorp en Rokkeveen

  • Brommers/scooters worden omgeleid via het fietspad Bleiswijksepad, Rokkeveenseweg, Rokkeveenseweg-Zuid, Paletsingel en Groeneweg.

(Brom-)fietsverkeer tussen Rokkeveen en Dorp

  • (Brom-)fietsers vanuit Rokkeveen met bestemming Dorp worden omgeleid via de Groeneweg, Paletsingel, Rokkeveenseweg-Zuid, Rokkeveenseweg en fietspad Bleiswijksepad.

Bereikbaarheid station Zoetermeer-Oost vanuit Rokkeveen

  • (Brom-)fietsers vanuit Rokkeveen met bestemming station Zoetermeer-Oost kunnen hun (brom-)fiets in de aanwezige fietsenstallingen parkeren aan de Groeneweg en langs de Zuidweg.

Buiten bovenstaande dagen/tijden

  • Dan mogen fietsen aan de hand worden meegenomen door de voet-/fietstunnel (zowel vanuit Dorp richting Rokkeveen als omgekeerd).

(Brom-)fietsers vanuit Rokkeveen richting Den Haag

  • Hiervoor is een omleiding aangegeven via de Balijbrug (vice versa).

De omleidingsroutes staan met tekst- en omleidingsborden aangegeven.