Zwemmen

Home > Vrije tijd > Zwemmen

Zwemmen

 • Zwembaden

  De gemeente beschikt over twee zwembaden: De Veur en De Driesprong. Daar kunt u terecht voor banenzwemmen en deelnemen aan zwemlessen en doelgroeplessen. De organisatie van dit zwemprogramma wordt uitgevoerd door het Zweminstituut.

 • Vergoeding zwemles aanvragen

  Ouders/verzorgers van Zoetermeerse kinderen die geboren zijn in 2015 en die in 2021 zwemles volgen voor het zwemdiploma A ontvangen van de gemeente een vergoeding van € 100,-.
  Meer over aanvragen vergoeding zwemles

 • Zwemmen in de Noord Aa

  In de zomer kan gezwommen worden in het natuurwater van de Noord Aa. Het officiële zwemseizoen voor natuurwater loopt van 1 mei tot 1 oktober. Het Hoogheemraadschap Rijnland beheert de waterkwaliteit, verzorgt de watercontroles en communiceert via borden in het Noord Aa-gebied en op www.zwemwater.nl.
  Meer over zwemmen in de Noord Aa

 • Nieuw zwembad in Van Tuyllpark

  Veel inwoners hebben de wens uitgesproken voor de komst van een recreatiezwembad. Op dit moment is er zeer beperkt recreatief zwemwater in de stad. Daarom heeft de gemeenteraad in 2017 het besluit genomen om een nieuw, duurzaam recreatiezwembad te bouwen. Een zwembad dat past in een stad waar sport en recreatie belangrijk zijn. Voor meer informatie: www.zoetermeer.nl/nieuwzwembad.