Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Home > Vrije tijd > Sportloket > Sportaanbod Zoetermeer > Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Wie wordt de 17e Nederlands Kampioen Knikkeren?

Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om dé nationale titel: Knikkerkampioen van 2019! In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen de strijd aan om zich een jaar lang ‘Nederlands Kampioen Knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren om het buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Door heel Nederland worden er diverse voorrondes georganiseerd met uiteindelijk een spetterende finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen.

De voorronde in Zoetermeer is op woensdag 15 mei van 13.30 tot 17.00 uur bij Basisschool IKC Klimboom in Zoetermeer.

Gratis deelname

Alle basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 (6-12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het NK Knikkeren 2019. De deelname is volledig gratis en de deelnemers kunnen zich inschrijven via de website: www.nkknikkeren.nl. Hier staat ook het speelschema van de 2019 editie van het NK Knikkeren. De kinderen kunnen ook deelnemen aan andere activiteiten, zoals knikkerraden en knikkersjoelen.

Landelijk bereik

Vanaf april tot en met juni worden in diverse gemeenten lokale knikkerkampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Het NK Knikkeren is op 26 april afgetrapt in de gemeente Oegstgeest. Het NK Knikkeren trekt het hele land door en doet dus ook de gemeente Zoetermeer aan. Per knikkervoorronde plaatsen de 16 beste knikkeraars zich voor de grote finale in Ouwehands Dierenpark Rhenen op 29 juni.

De finalelocatie: Ouwehands Dierenpark Rhenen

Zaterdag 29 juni is de grote finale van het NK Knikkeren in de knikkerhoofdstad van Nederland: Rhenen. In Ouwehands Dierenpark Rhenen gaan circa 1000 knikkeraars uit het hele land de strijd met elkaar aan voor de titel: 'Nederlands Kampioen Knikkeren 2019'.

Univé als hoofsponsor en stimulator van buitenspelen

Univé is voor het achtste jaar de hoofdsponsor van het NK Knikkeren, waarbij de nadruk ligt op het belang van sporten en buitenspelen. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij diverse sportevenementen, zoals het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen en de omgang van winst en verlies. Univé stimuleert deze maatschappelijke doelen. Van buitenspelen, komt buiten sporten!

Foto: Wietse Visser