Seniorensport

Seniorensport

Sporten is voor iedereen en ook voor u is er een passende sport in Zoetermeer te vinden. Diverse sportaanbieders hebben een speciaal aanbod voor senioren. In dit aanbod zitten ook genoeg mogelijkheden als u minder valide bent.

Sportaanbod

Sporten is voor iedereen. Ook voor u is er in Zoetermeer een passende sport te vinden. Diverse sportaanbieders hebben een speciaal aanbod voor 55+ sporters. In dit aanbod zitten ook genoeg mogelijkheden als u minder valide bent.

Kennismakingscursussen

Bent u op zoek naar een sport die bij u past? Of wilt u eens een nieuwe sport proberen? De kennismakingscursussen zijn dé kans om voor een aantrekkelijke tarief kennis te maken met een sport die u leuk lijkt. Het maakt niet uit hoe oud u bent, of u de sport al kent of nog niet, graag alleen of samen met anderen wilt sporten. Het aanbod van sportieve activiteiten is groot en voor iedereen! U kunt kiezen uit verschillende cursussen om uit te proberen. Inschrijven is zeer eenvoudig, dus grijp uw kans, want sporten... is leuk!

Op de website www.kennismakingscursus.nl vindt u met een paar klikken de verschillende cursussen. Links op de pagina zit een mogelijkheid om het aanbod te filteren op de verschillende sporten, op wijk en op leeftijd. Wanneer u 55+ aan vinkt, vindt u alle sporten speciaal voor ouderen. Inschrijven voor de cursussen kan direct via deze website.

Heeft u nog vragen over ouderensport? Neem dan contact op via e-mail: seniorensport@zoetermeer.nl.

Combinatiefunctionaris seniorensport

U weet waarschijnlijk al wel dat lichaamsbeweging goed voor u is, maar weet u wel hoe goed het precies is? Lichaamsbeweging kan alles verbeteren, van een beter humeur tot een gezonder leven, kom erachter hoe meer bewegen uw leven kan verbeteren.

Wilt u zich beter voelen, meer energie hebben, minder last hebben van lichamelijke en/of psychische belemmeringen ? De gezondheidsvoordelen van regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en fysiek bezig blijven zijn moeilijk te negeren. En geloof het of niet, sporten is mogelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht, conditie en lichamelijke en/of psychische belemmeringen.

Waar moet u beginnen? Wat is er allemaal te doen in Zoetermeer? Is het prettiger om te sporten bij een sportvereniging, de fysiotherapeut, of de wandelclub om de hoek? Wat is er voor uw leeftijd te doen en wat is er in de buurt?

Met deze, en andere vragen rondom bewegen kan de combinatiefunctionaris (cf) ouderen helpen. Ben u enthousiast geworden? Of wilt u meer weten? Neem dan contact op met de combinatiefunctionaris ouderen via e-mail: seniorensport@zoetermeer.nl.