Varen op de Zoetermeerse Plas

Home > Vrije tijd > Recreatie > Varen op de Zoetermeerse Plas

Varen op de Zoetermeerse Plas

Vergroot afbeelding: Zoetermeerse Plas

Veel inwoners van Zoetermeer en omgeving hebben het hele jaar door veel plezier van de Zoetermeerse Plas. Recreatie mogelijkheden zijn varen, vissen, zwemmen wandelen en veel meer.

Vaarvergunning

Het varen met een motorboot op de Zoetermeerse Plas en de daar aansluitende wateren is echter al meer dan tien jaar verboden. Alleen de bewoners en bedrijven die direct langs de Zoetermeerse Plas en aangrenzend water wonen, zoals de Broekwegwetering, kunnen een vaarvergunning aanvragen bij het hoogheemraadschap van Rijnland. Hiermee is het toegestaan om met een maximum vaarsnelheid van zes kilometer per uur op de Zoetermeerse Plas te varen met een motorboot.

Controle

Hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente controleren samen of er niet te snel wordt gevaren en/of schippers van motorboten in het bezit zijn van de vereiste vaarvergunning. Bij overtreding hiervan kan een boete worden opgelegd. Voor meer informatie kijkt u op www.rijnland.net/uw-loket/varen-in-rijnland.

Voorstel regels voor varen op Zoetermeerse en Noordhovense Plas

Op de Zoetermeerse Plas is het goed zeilen. De regels om met een motorboot te varen zijn echter ingewikkeld en passen niet bij deze recreatieplas. Het Beheeroverleg (onder andere inwoners, ondernemers en de gemeente) heeft 8 simpele en duidelijke regels opgesteld.

Meer informatie

Op de website doemee.zoetermeer.nl vindt u het voorstel.

Reageren op het voorstel is niet meer mogelijk.
De resultaten worden nu verwerkt en meegenomen in het voorstel aan het college en de gemeenteraad.