Recreatie

Home > Vrije tijd > Recreatie

Recreatie

Of u nu toe bent aan ontspanning, of inspanning: in Zoetermeer is altijd wel wat te beleven. En er zijn recreatiemogelijkheden voor iedereen. We hebben de diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

 • Nieuwe Driemanspolder

  Aan de rand van Zoetermeer ligt de Nieuwe Driemanspolder (N3MP). Een natuur- en recreatiegebied van maar liefst 350 hectare.

  Lees meer
 • Recreatiekaart regiopark Buytenhout

  Vergroot afbeelding: Buytenhout

  Regiopark Buytenhout is een prachtig groot aaneengesloten natuur- en recreatiegebied tussen Zoetermeer, Delft en Pijnacker-Nootdorp.

  Lees meer
 • De Green Five van Zoetermeer

  Vergroot afbeelding: omslag boek De Green Five

  Wilt u meer weten over het Groen in onze stad? Dankzij Hans Steinfort en Rob Wiewel van 'GROEN! Natuurlijk' kunt u in de 5e druk van de 'Green Five' alles lezen over de populairste stadsparken, plantsoenen en natuurgebieden in Zoetermeer.

  Lees meer
 • Fiets- en wandelroutes

  In Zoetermeer kunt u heel goed wandelen en fietsen. Er zijn fiets- en wandelroutes uitgezet.
  Meer over fiets- en wandelroutes

 • Honden uitlaatregels

  Vergroot afbeelding: hond

  Waar moet u rekening mee houden als u uw hond uitlaat? Waar mag de hond loslopen en waar niet? Waar mogen honden niet komen? En hoe zit het met opruimen van hondenpoep?
  Meer over honden uitlaatregels

 • Natuurtuin

  Vergroot afbeelding: Natuurtuin in mei

  De Natuurtuin is een uniek initiatief van de gemeente Zoetermeer. In de Natuurtuin ziet u de natuur in haar oorspronkelijke staat. De beheerder en vrijwilligers zorgen ervoor dat de inwoners van Zoetermeer nu en in de toekomst kunnen (blijven) genieten van de Natuurtuin.
  Meer over de Natuurtuin

 • Parken

  Vergroot afbeelding: Prinses Arianepark

  Maar weinig steden in de Randstad hebben zo veel mogelijkheden om in het groen te ontspannen als Zoetermeer. Ontdek de Balij (het Balijbos), het Noordelijke plassengebied met Strand Noord Aa, het Bentwoud, het Westerpark met een mooie Natuurtuin, het moerasbos Prielenbos en de Nieuwe Driemanspolder.
  Voor meer informatie: www.zoetermeerisdeplek.nl

 • Sportvissen

  Vergroot afbeelding: sportvissen

  Om te mogen vissen in Zoetermeer heeft u een VISpas of wijkvisbewijs nodig. Kijk voor meer informatie op www.zoetermeer.nl/vissen.

 • Varen op Zoetermeerse wateren

  Vergroot afbeelding: Zoetermeerse Plas

  Op 12 april 2019 is het nieuwe vaarbeleid voor de Zoetermeerse wateren van kracht geworden De Zoetermeerse wateren zijn de Zoetermeerseplas, de Broekwegwetering en de Noordhovense plas.

  Lees meer
 • Wijktuinen

  In heel Zoetermeer vindt u wijktuinen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van natuur- en milieueducatie in de gemeente. In de tuinen komt u op een plezierige en leerzame manier in aanraking met de natuur.
  Meer over wijktuinen