Recreatie

Home > Vrije tijd > Recreatie

Recreatie

Of u nu toe bent aan ontspanning, of inspanning: in Zoetermeer is altijd wel wat te beleven. En er zijn recreatiemogelijkheden voor iedereen. We hebben de diverse mogelijkheden voor u op een rijtje gezet.

 • De Green Five van Zoetermeer

  Hans Steinfort en Rob Wiewel van Groen!Natuurlijk hebben de populairste stadsparken, plantsoenen, natuurgebieden en tuinen in Zoetermeer op een rij gezet in het boekje De Green Five.

  Lees meer
 • Fiets- en wandelroutes

  Vergroot afbeelding: fietsen

  In Zoetermeer kunt u heel goed wandelen en fietsen. Er zijn fiets- en wandelroutes uitgezet.
  Meer over fiets- en wandelroutes

 • Honden uitlaatregels

  Vergroot afbeelding: hond

  Waar moet u rekening mee houden als u uw hond uitlaat? Waar mag de hond loslopen en waar niet? Waar mogen honden niet komen? En hoe zit het met opruimen van hondenpoep?
  Meer over honden uitlaatregels

 • Natuurtuin

  Vergroot afbeelding: Natuurtuin - Foto: Monique Snoek

  De Natuurtuin is een uniek initiatief van de gemeente Zoetermeer. In de Natuurtuin ziet u de natuur in haar oorspronkelijke staat. De beheerder en vrijwilligers zorgen ervoor dat de inwoners van Zoetermeer nu en in de toekomst kunnen (blijven) genieten van de Natuurtuin.
  Meer over de Natuurtuin

 • Parken

  Vergroot afbeelding: Westerpark

  Zoetermeer is een groene stad met een aantal parken waarin het prettig recreëren is.
  Meer over parken

 • Sportvissen

  Vergroot afbeelding: sportvissen

  Via deze pagina vindt u een overzicht van wateren in Zoetermeer waarin gevist mag worden. U hebt hiervoor wel een VISpas nodig. U kunt in het bezit van een VISpas komen door lid te worden van een hengelsportvereniging.
  Meer over sportvissen

 • Varen op de Zoetermeerse Plas

  Vergroot afbeelding: Zoetermeerse Plas

  Veel inwoners van Zoetermeer en omgeving hebben het hele jaar door veel plezier van de Zoetermeerse Plas. Recreatie mogelijkheden zijn varen, vissen, zwemmen wandelen en veel meer.

  Lees meer
 • Wijktuinen

  In heel Zoetermeer vindt u wijktuinen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van natuur- en milieueducatie in de gemeente. In de tuinen komt u op een plezierige en leerzame manier in aanraking met de natuur.
  Meer over wijktuinen