Natuurtuin

Home > Vrije tijd > Natuurtuin

Natuurtuin

ingang Natuurtuin - Foto: Monique Snoek

De Natuurtuin ligt in het Westerpark, is ongeveer twee hectare groot en werd in de winter van 1978 aangelegd. De tuin stelt bewoners in de gelegenheid planten en dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. In de tuin zijn verschillende landschapjes aangelegd die vroeger in en om Zoetermeer voorkwamen zoals een polder, een griend, akkertjes en een sawa.

 • Winterwandelingen

  Half november tot en met half maart is de Natuurtuin gesloten, maar elke vierde zondag van de maand worden er winterwandelingen georganiseerd. De wandelingen starten om 14.00 uur, twee gidsen zullen u rondleiden vanaf een zij-ingang bij 't Westpunt in het Westerpark.


  Informatie over de laatste winterwandeling op zondag 25 februari


 • NLdoet tijdens opening Natuurtuin

  Op zaterdag 10 maart gaan de deuren weer open voor het publiek. Tussen 10.00 en 15.00 uur doet de Natuurtuin mee met de grootste vrijwilligersactie NLdoet. Wilt u naast het maken van een heerlijke wandeling de handen uit de mouwen steken tijdens de NLdoet dag, geef u dan op bij www.nldoet.nl.

 • Verstoring

  De Natuurtuin is kwetsbaar en gevoelig voor verstoring. Wij vragen u dan ook om op te paden te blijven, geen honden en fietsen mee te nemen, geen planten of bloemen te plukken, geen dieren te vangen, de tuin schoon te houden en geen lawaai te maken.

 • Meehelpen

  Wilt u meehelpen met de werkzaamheden in de tuin of wilt u als gids excursies verzorgen, neem dan contact op via e-mail info@vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

 • Blijf op de hoogte

  U kunt op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in de tuin door u aan te melden voor de nieuwsbrief. Voor meer informatie www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl.

 • Stichting Vrienden van Natuur- en Landschappentuin

  In september 2015 is deze stichting opgericht en heeft als doel in samenwerking met de gemeente de Natuurtuin zodanig vorm te geven, dat de tuin ruimte biedt aan een variatie aan plant- en diersoorten en educatieve, recreatieve en natuurhistorische activiteiten.

  Er zijn twee werkgroepen actief:

  • De natuurtuingidsen verzorgen regelmatig excursies in de Natuurtuin.
  • Een groep vrijwilligers voert op dinsdag en zaterdag (in oneven weken) werkzaamheden uit.
 • Meer over de Natuurtuin

  Voor meer informatie over de Natuurtuin kunt u terecht bij:

 • Folder Natuurtuin

  De folder over de Natuurtuin kunt u hier downloaden en is ook verkrijgbaar bij 't Westpunt en in het Stadhuis-Forum.