Nationale Sportweek

Home > Vrije tijd > Sportloket > Nationale Sportweek

Nationale Sportweek

RSS

Nationale Sportweek 2021

De Nationale Sportweek (NSW) is een landelijk initiatief met als doel sport en bewegen in Nederland te promoten en wordt dit jaar georganiseerd van vrijdag 17 september tot en met zondag 26 september. Als gemeente hebben we een sporten en bewegen hoog in het vaandel staan en sluiten hier graag bij aan. De Nationale Sportweek wordt gecoördineerd door de combinatiefunctionarissen en georganiseerd samen met de sportaanbieders.

Het programma van de Nationale Sportweek ziet er als volgt uit:

Kennismakingslessen op scholen

Van maandag 20 september tot en met vrijdag 24 september gaan we proberen per wijk zoveel mogelijk sportaanbieders te koppelen aan scholen voor een clinic tijdens de gymles of in de pauze.

(Sportaanbieders die hier interesse in hebben kunnen zich aanmelden via nationalesportweek@zoetermeer.nl)

Clubinstuiven

Van zaterdag 18 september tot en met zondag 26 september kunnen sportaanbieders clubinstuiven organiseren op hun eigen locatie. Een overzicht van alle clubinstuiven tijdens de Nationale Sportweek zijn te vinden op www.sportpas.nl/zoetermeer.

Mega-Beweeginstuif

Net als tijdens de vakanties organiseren we op woensdagmiddag 22 september een Mega-Beweeginstuif in en rondom sporthal De Oosterpoort. Een leuk, gezellig en gratis evenement met activiteiten voor jong en oud. Naast de reguliere speelattributen zullen er ook stands zijn, demonstraties, clinics en nog veel meer.

(Wilt u als sportaanbieder iets doen in of rond Sporthal de Oosterpoort tijdens de Mega-Instuif op woensdag, laat dit ons vooral weten via nationalesportweek@zoetermeer.nl)

Adventure Run

Dit jaar komt er iets nieuws! Op zaterdag 19 september wordt er een Adventure Run georganiseerd. Dit is een route van verschillende afstanden met tussendoor leuke korte sportieve activiteiten in samenwerking met verschillende sportaanbieders. De Adventure Run is dit jaar een pilot en de organisatie ervan is in handen van Netwerk Zoetermeer met ondersteuning van de gemeente Zoetermeer. Meer informatie over dit evenement volgt op een later moment.

Historische Geuzenwandeltocht

Op zaterdag 25 september organiseert Sportief Wandelgroep Zoetermeer een Historische Geuzenwandeltocht met een familieroute van 12,5 kilometer en een recreatieve route van 25 kilometer.

De start en finish is bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen (Dorpsstraat 66) en starten is mogelijk tussen 9:00 en 11:00. Finishen is mogelijk tot 16:30, daarna sluit de balie. De kosten zijn € 4,00 en leden van de wandelbond (KWBN) kunnen op vertoon van hun wandelpas € 1,00 korting krijgen. Naast de routebeschrijving is de route ook aangegeven met pijlen.

Geuzendag Zoetermeer

Op zondag 26 september organiseren de Road Runners Zoetermeer samen met Scouting Pocahontas en Toervereniging Zoetermeer '77 de Geuzendag Zoetermeer met een diversiteit aan activiteiten. Onder andere:

  • Geuzenwandeltocht: Twee routes van 15 en 25 kilometer brengen u door de mooie natuurgebieden van Zoetermeer. De start is bij Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC) en starten kan tussen 9:00 en 11:00. De finish is bij CLASS (Dorpsstraat) en sluit om 16:00. Kosten voor deelname is € 5,00 en leden van de wandelbond (KWBN) krijgen bij voorinschrijving € 0,50 korting.
  • Geuzenfietstochten: Er zijn 3 soorten tochten om uit te kiezen. Een MTB-tocht (45 km), een fietstocht (25, 35, 50 en 75 km) en een graveltocht (65 km). De startlocaties zijn bij Toervereniging Zoetermeer ’77 (Buytenparklaan 9b) of Centrum voor Kennis en Cultuur (CKC). Starten is mogelijk tussen 10.00 - 12.00 uur en de sluiting is om 16.00 uur. Deelname kost € 5,00.
  • Geuzenspelen: Van 11:00 tot 15:00 zal Scouting Pocahontas aanwezig zijn op het veld tussen CKC en de Dorpsstraat met allerlei leuke, Scouting-like, activiteiten voor de jeugd. Met een knipoog naar de geschiedenis, kan de Zoetermeerse jeugd komen ervaren wat er allemaal kwam kijken bij “het ware leven van een Geus”.
  • Instawalk Geuzendag Zoetermeer: Een inspirerende wandeling voor mensen met een passie voor fotografie en Instagram. Het is geschikt voor de ongeoefende wandelaar en beginnende fotograaf. Zelfs met de smartphone kan je meedoen. Je loopt een wandelroute langs bijzondere plekken van Zoetermeer en dingt mee voor een prijs middels een eigen ingezonden foto op Instagram. Deelname kost € 3,00.

Kijk voor meer meer informatie en om in te schrijven op de website Geuzendag Zoetermeer.

Krant en social media

Begin september brengen we een extra bijlage uit in de Streekkrant waarin alle activiteiten in een mooi overzicht zijn verwerkt. Ook op social media zullen we regelmatig een promotie voorbij laten komen. Houdt deze kanalen dus in de gaten voor meer nieuws omtrent de Nationale Sportweek.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Nationale Sportweek? Of bent u sportaanbieder en wilt u graag meedoen met de Nationale Sportweek? Stuur dan een e-mail naar nationalesportweek@zoetermeer.nl.