Nationale Sportweek 2019

Home > Vrije tijd > Sportloket > Nationale Sportweek 2019

Nationale Sportweek 2019

RSS

Logo: Nationale Sportweek 2019

Sport doet iets met je! Het thema van de Nationale Sportweek 2019

Het evenement dat in Zoetermeer en in het hele land van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september plaatsvindt, met bijzondere spectaculaire en actieve sportactiviteiten. Dit jaar voor de 16e keer en daar zijn we trots op. Met het thema 'Sport doet iets met je' krijgen alle Zoetermeerders de kans om een nieuwe of andere sport uit te proberen. Want sporten is hartstikke leuk en gezond. Daarom is het belangrijk om mensen aan het sporten te krijgen en te houden.

judoka's op de Markt

 • Opening Nationale Sportweek: u komt toch ook?

  Het feest begint op zondag 22 september om 12.00 uur op de Markt (ter hoogte van het oude stadhuis). Ontdek welke sportaanbieders er staan op de uitgebreide zorg- en sportmarkt. Wethouder Ingeborg ter Laak opent om 13.00 uur op sportieve wijze de Nationale Sportweek. Zij doet dit niet alleen maar samen met freestyle voetballer Tom Vegter én met het publiek. Iedereen die meedoet met de opening ontvangt de enige echte Sportweekvoetbal! Doe allemaal mee en ervaar dat Sport iets met u doet! Na de opening neemt Tom Vegter iedereen mee in zijn avontuur met een spectaculaire demonstratie waar discipline, passie en positiviteit centraal staan.
   

  Tom Vegter

  Tom Vegter
   

  Demonstraties

  Bekijk en/of doe tussen 12.00 en 17.00 uur sportief mee de vele demonstraties van de verschillende partners en de vele sportverenigingen uit Zoetermeer. Kom bij Gamecity meedoen met de Bungee Run en sumoworstelen, schaatsen op de schaatsbaan van SilverDome en begeleiders van Ayers Rock helpen iedereen bij het klimmen op de klimmuur. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vindt u een overzicht van alle demonstraties.
  Overzicht demonstraties zondag 22 september 2019 (pdf)
   

  De Combinatiefunctionarissen Sport zijn ook aanwezig. Ze vertellen u alles over de sportactiviteiten die het hele jaar worden gegeven en de website kennismakingscursus.nl. Een sport gevonden die bij u of uw kinderen past? U kunt zich meteen inschrijven!

 • Nationale Sportweek in het Stadshart

  Ook op zondag 29 september staat het Stadshart in het teken van de Nationale Sportweek. De gemeente Zoetermeer en Stadshart Zoetermeer organiseren vanaf 12.00 uur verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. U kunt gratis met de activiteiten meedoen. Kom ook en doe sportief mee!

 • Activiteiten van 20 t/m 30 september

 • Toestemming fotograferen

  Tijdens de Nationale Sportweek op zondag 22 september worden er foto's genomen van de activiteiten en de deelnemers/bezoekers. De gemeente Zoetermeer kan deze foto's gebruiken voor communicatiedoeleinden (zoals publicatie op de website, sociale media, voor gebruik op folders of posters). Wilt u dat u of uw kinderen niet gefotografeerd worden? Geeft u dit dan door aan de fotograaf op de locatie of activiteit.
   

 • Waarom de Nationale Sportweek?

  De Nationale Sportweek is dé sportweek van het jaar waarin sport in Nederland extra aandacht krijgt. In deze 10 dagen kan iedereen ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Zoetermeer. De sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF, de gemeente Zoetermeer en diverse partners zoals Ayers Rock, SnowWorld, het ROC ID College, Gamecity, Silverdome, McDonald's, Postiljon Zoetermeer en Unibail-Rodamco.

 • Meer informatie?

  Wilt u meer informatie over de sportweek of bijdragen eraan? Stuur dan een e-mail naar sportloket@zoetermeer.nl of bel 14 079. Meer over de Nationale Sportweek vindt u op nationalesportweek.nl.
   

 • Voor aanbieders: uw activiteit aanmelden

  Promotie van uw activiteiten begint bij het aanmelden hiervan op de landelijke website www.nationalesportweek.nl. Vanaf de landelijke website kunt u uw eigen sportverhaal delen.

 • Nationale Sportweek 2018

  Kijk voor een terugblik van de opening van de 2018-editie op www.youtube.com.

 • Ondersteuning

  Wilt u meer informatie over de gemeentelijke ondersteuning voor het organiseren van een sportevenement binnen Zoetermeer? Neem dan contact op met het Sportloket via telefoonnummer 14 079 of maak gebruik van het contactformulier.