Nationale Sportweek 2018

Home > Vrije tijd > Sportloket > Nationale Sportweek 2018

Nationale Sportweek 2018

logo Nationale Sportweek 2017

Jouw sport, jouw club

Nationale Sportweek 2018! Het evenement dat in Zoetermeer en in het hele land van zaterdag 15 tot en met 29 september plaatsvindt, met bijzondere spectaculaire en actieve sportactiviteiten. Dit jaar voor de 15e keer en dat is een feestje waard. Met het thema 'Jouw sport, jouw club' krijgen alle Zoetermeerders de kans om een nieuwe of andere sport uit te proberen. Want sporten is hartstikke leuk en gezond. Daarom is het belangrijk om mensen aan het sporten te krijgen en te houden.

Sportieve opening

Het feest begint op zaterdag 15 september om 10.00 uur op de Markt (ter hoogte van het oude stadhuis). Ontdek welke sportaanbieders er staan op de uitgebreide zorg- en sportmarkt. Wethouder Ingeborg ter Laak opent om 13.00 uur de Nationale Sportweek. Dit doet ze niet alleen, maar samen met freestyle basketballer Galdino Haimé van Showcase Basketball, en met het publiek! Doet u mee? Haal de (kleine) basketbal op bij de stand. Na de opening geeft Galdino een spectaculaire demonstratie!

Bekijk ook de vele demonstraties van Ayers Rock, Move4life Fitness en Health, SnowWorld, Attractiecentrum Zoetermeer, SilverDome en de vele sportverenigingen uit Zoetermeer zoals basketbalvereniging Zoebas, Budo Kai Sei, United Cheers, Sweet Lake Oldstars, Stichting Noord Zuid Kungfu. U bent ook aan het juiste adres als u op zoek bent naar aangepast sporten of watersport.

Overzicht demonstraties zaterdag 15 september 2018

De Combinatiefunctionarissen Sport zijn ook aanwezig. Ze vertellen u alles over de vernieuwde website kennismakingscursus.nl. Een sport gevonden die bij u of uw kinderen past: u kunt meteen inschrijven!

Nationale Sportweek in het Stadshart

Ook op zondag 16 september staat het Stadshart in het teken van de Nationale Sportweek. De gemeente Zoetermeer en Stadshart Zoetermeer organiseren vanaf 12.00 uur verschillende sportactiviteiten in en rond om het Stadshart. U kunt gratis met de sportactiviteiten zoals bewegen op muziek, cross-fit en klimmen meedoen. Voetballiefhebbers opgelet! Rond het Promenadeplein is een Pannakooi waar iedereen een panna kan scoren. En freestyle voetballer Soufiane Touzani komt een clinic geven! Kom ook en doe sportief mee!

Toestemming fotograferen

Tijdens de Nationale Sportweek op zaterdag 15 en zondag 16 september worden er foto's genomen van de activiteiten en de deelnemers/bezoekers. De gemeente Zoetermeer kan deze foto's gebruiken voor communicatiedoeleinden (zoals publicatie op de website, sociale media, voor gebruik op folders of posters). Wilt u dat u of uw kinderen niet gefotografeerd worden? Geeft u dit dan door aan de fotograaf op de locatie of activiteit.

Waarom de Nationale Sportweek?

De Nationale Sportweek is dé sportweek van het jaar waarin sport in Nederland extra aandacht krijgt. In deze 2 weken kan iedereen ervaren wat er allemaal mogelijk is op sportief gebied in Zoetermeer. De sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF, de gemeente Zoetermeer en diverse partners zoals Ayers Rock, Move4life Fitness en Health, McDonald's, Postiljon Zoetermeer, SnowWorld, het ROC ID College, Attractiecentrum Zoetermeer, Unibail-Rodamco en SilverDome.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de sportweek of bijdragen eraan? Stuur dan een e-mail naar sportloket@zoetermeer.nl of bel 14 079. Meer over de Nationale Sportweek vindt u op nationalesportweek.nl.