Fittest en beweegmarkt 27 september 2019

Home > Vrije tijd > Fittest en beweegmarkt 27 september 2019

Fittest en beweegmarkt 27 september 2019

Ontdek hoe fit u bent tijdens de Fittest

Lichaamsbeweging kent veel voordelen: van een beter humeur tot een betere gezondheid. Bent u benieuwd hoe meer bewegen uw leven kan verbeteren? Geef u dan op voor de Fittest en ontdek hoe fit u bent.

Wilt u zich beter voelen, meer energie hebben of minder last hebben van lichamelijke en/of psychische belemmeringen? Regelmatige lichaamsbeweging en sporten hebben niet alleen een positief effect op de gezondheid, maar zorgen ook voor gezellig sociaal contact. Sporten is voor iedereen, onafhankelijk van beperkingen of leeftijd. Misschien heeft u nog niet ontdekt welke activiteit het beste bij u past. Dit komt ook bij de Fittest aan bod.

Beweegmarkt

In Zoetermeer is er namelijk veel te doen op het gebied van sport en lichaamsbeweging. Misschien bent u niet bekend met alle mogelijkheden. Of vraagt u zich af of het prettiger is om te sporten bij een sportvereniging, de fysiotherapeut, of de wandelclub om de hoek? En wat is er voor 55-plussers te doen bij u in de buurt? Die mogelijkheden ontdekt u op de beweegmarkt die naast de Fittest georganiseerd wordt. Verschillende sportaanbieders vertellen u daar graag wat ze voor u kunnen betekenen.

reiktestFittest en beweegmarkt

Wanneer: vrijdag 27 september 2019
Hoe laat: van 12.00 tot 18.00 uur
Waar: Willem Alexander Plantsoen 4-6

De Fittest geeft inzicht in uw algehele lichamelijke fitheid en deels in uw geestelijke gesteldheid. De combinatiefunctionarissen sport van de gemeente Zoetermeer organiseren deze test samen met Sportservice Zuid-Holland en MBO Rijnland.

Inschrijven Fittest

U kunt zich aanmelden via een e-mail naar seniorensport@zoetermeer.nl. Vermeld in deze e-mail uw naam, adres, woonplaats en geboortedatum. Zet ook 'aanmelding Fittest' in de onderwerpregel. Let op, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, vol is vol. Als wij uw aanmelding ontvangen hebben, krijgt u een bevestigings e-mail met meer informatie.

Wat houdt de Fittest in?

De Fittest is bedoeld voor mensen van 55 jaar en ouder. De test duurt ongeveer 1,5 uur en bestaat uit verschillende onderdelen:

  • bloeddrukmetingvragenlijst
  • bloeddrukmeting
  • lengte- en gewichtsmeting
  • oog- handco√∂rdinatietest
  • reactietest
  • knijpkrachttest
  • zit- en reiktest
  • schouderlenigheidtest
  • uithoudingsvermogen test

Bij de Fittest is een (test)arts aanwezig, waarmee u een gesprek kunt voeren. Aan het einde van de test krijgt u een rapport met de resultaten die met u besproken wordt. Ook kunt u advies krijgen over welke sport of beweegactiviteit het beste bij u past.

Positieve ervaringen met de Fittest

In september 2017 namen ruim 155 mensen deel aan de Fittest. Uit de evaluatie kwamen veelal positieve geluiden naar voren. Deelnemers gaven aan dat ze het adviesgesprek plezierig vonden en ervaarden de communicatie over het evenement als helder. De test zelf werd door de deelnemers beoordeeld met een 8.

Kijk op www.zoetermeer.nl/seniorensport voor meer informatie.

Foto's: Ron Jenner