Fiets- en wandelroutes

Home > Vrije tijd > Fiets- en wandelroutes

Fiets- en wandelroutes

In en om Zoetermeer kunt u heel goed wandelen en fietsen. Er zijn fiets- en wandelroutes uitgezet.

Ga naar Wandelroutes Hof van Delfland

 • Wandelroute Zoetermeerseplas

  Wilt u een rondje lopen om de Zoetermeerseplas? Deze route hebben wij in een kaart gezet en vindt u hieronder. Als u op een plek klikt dan ziet u een foto van die plek. We wensen u veel wandelplezier!

  Wandelroute Zoetermeerseplas

 • Fietsroutes op uw smartphone

  Via de BeleefRoutes app kunt u op een eenvoudige manier, vanaf huis, de bijzondere natuur, cultuur en historie van de directe woonomgeving ontdekken. De routes zijn zo uitgezet dat ze gemakkelijk uitgebreid kunnen worden via het fietsknooppuntennetwerk of een andere route in Zoetermeer.

  Stad & Polder Route

  Het grote genieten begint al op de Broekweg, Zoetermeers oudste straat. De Stad & Polder Route leidt u verder naar en door het prachtige polder- en veenweidegebied grenzend aan de stad. Al fietsend ontdekt u eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen, een nieuw bos ontstaan volgens oeroude principes, kunst in het groen, grazige weiden met schilderachtige boerenbedrijven en het startpunt van Rondvaart Zoetermeer.
  De Stad & Polderroute komt langs de volgende fietsknooppunten: 40, 29, 28, 27, 26, 99, 25, 32, 31, 30, 29, 40.

  Stad & Park Route

  De Voorweg vormt het start- en eindpunt van deze route. Park Meerzicht is het eerste, wat kleinere park dat op de route ligt. De route voert u vervolgens door het Westerpark langs golfbaan BurgGolf, over de burgemeester Jan Waaijerbrug, ontworpen als een polderpad met bomen, speciaal voor voetgangers en fietsers. De brug verbindt het Westerpark met de Nieuwe Driemanspolder.
  De Stad & Parkroute komt langs de volgende fietsknooppunten: 41, 46, 15, 23, 24, 32, 31, 43, 41.

  Hoe werkt het?

  Het startpunt van de route bepaalt u zelf. De routes vindt u hier, u kunt ze downloaden via een van de routepaaltjes langs de route of via de gratis BeleefRoutes App.

  Waar vind ik de app?

  Met uw smartphone downloadt u gratis de BeleefRoutes app uit de App store (voor iPhone) of Google Play (voor Android).

  De provincie Zuid-Holland financiert deze fietsroutes via het programma Stadlandroutes.

  Te downloaden:

 • Fietsroutes langs parken en groengebieden in Zoetermeer

  Te downloaden:

 • Fietsroutenetwerk Haaglanden (fietsknooppunten)

  In de regio Haaglanden kunt u heerlijk fietsen en genieten. Het gebied kenmerkt zich door de variatie in landschappen zoals strand, duinen, bossen en weilanden. Via het fietsroutenetwerk kunt u hiermee kennis maken en fietsen langs diverse bezienswaardigheden. Geniet van het groen en de ruimte, maar ook van de historische elementen en gezellige stads- en dorpscentra.

  Tijdens uw fietstocht komt u langs vele Points of Interest (PoI's). Dit kunnen mooie kerken, landgoederen of bezoekers- en natuurinformatiecentra zijn, maar ook gezellige parken, historische stadjes of leuke musea.

  Via de routeplanner op www.nederlandfietsland.nl kunt u zelf uw route bepalen. Op deze site vindt u alle informatie over het fietsroutenetwerk Haaglanden. U kunt ook routes verkrijgen bij de VVV kantoren en diverse horecagelegenheden langs de routes.

 • Wandelroutes op uw smartphone

  Via de BeleefRoutes app kunt u op een eenvoudige manier de bijzondere natuur, cultuur en historie van uw directe woonomgeving ontdekken.

  Twee Parken, twee gezichten

  Een wandeling door twee grote parken in Zoetermeer. Het Buytenpark is ruig en heuvelachten en het Westerpark is aangelegd naar voorbeeld van de landschapstuin.

  Balijbos

  Een wandeling vanaf de Stadsboerderij de Balijhoeve. Geniet van dit Zoetermeerse stukje van regiopark Buytenhout.

  Zoetermeer stadsnatuur

  Beleef de Stadsnatuur van Zoetermeer! Deze wandelroute laat u zien hoe groen de Zoetermeerse binnenstad is.

  Hoe werkt het?

  De routes vindt u via de gratis BeleefRoutes App.

  Waar vind ik de app?

  Met uw smartphone downloadt u gratis de BeleefRoutes app uit de App store (voor iPhone) of Google Play (voor Android).

 • Wandelroute langs groen in Seghwaert

  Te downloaden:

 • Wandelroute langs water in Seghwaert

  Te downloaden: