Evenementen

Home > Vrije tijd > Evenementen

Evenementen

Zoetermeer Culinair - foto: Carlo Putter

Zoetermeer Culinair, foto: Putter Creatieve Communicatie

Evenementenkalender Zoetermeer

Samen met verenigingen, evenementenbureaus en instellingen, houden we de stad steeds bruisend met evenementen voor jong en oud! Altijd op de hoogte zijn van alle komende evenementen en festivals in Zoetermeer? Kijk op www.zoetermeerisdeplek.nl.

Mist u een evenement in deze kalender? Laat het even weten via ditisdeplek@zoetermeer.nl.

 • Vervoer en bereikbaarheid

 • Toegankelijke evenementen

  In Zoetermeer vinden jaarlijks evenementen plaats die duizenden bezoekers trekken. Dat zou nog hoger kunnen worden als de evenementen beter toegankelijk zijn voor gehandicapten. Organisatoren van evenementen kunnen maatregelen nemen om hun evenement zo toegankelijk mogelijk te maken. Gemeente Zoetermeer wil dat bevorderen en geeft tips hoe u uw evenement voor iedereen toegankelijk kunt maken. De reden is simpel: iedereen moet mee kunnen doen.

  Lees meer
 • Evenement organiseren

  Wilt u een groot evenement organiseren, zoals een braderie, optocht, feest, festival, popconcert of sportwedstrijd op de openbare weg? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan bij de gemeente. Dit kan alleen in de gemeente waar u het evenement wilt houden. Een klein evenement, bijvoorbeeld een straatfeest of een barbecue, hoeft u alleen te melden bij de gemeente.
  Meer over evenement organiseren, vergunning of melding

 • Geluidsoverlast

  Ervaart u geluidsoverlast door een evenement? Op de pagina Geluidsoverlast melden leest u hoe en waar u dit kunt melden.

 • Evenementennota

  Op 4 juli 2016 heeft de gemeenteraad de evenementennota vastgesteld. Hierin staat waar de gemeente zich op wil richten met de evenementen in de stad. Het gaat hierbij om een divers aanbod van goed georganiseerde evenementen voor inwoners en bezoekers dat sterk bijdraagt aan de aantrekkelijkheid en bruis in de stad.
  Naar evenementennota