Zaterdag 25 juni bedankte Zoetermeer haar veteranen tijdens de Veteranenavond. Het werd een feestelijke avond met een uitgebreid programma, waaronder een defilé met historische en moderne militaire voertuigen. Langs de route juichten mensen de veteranen toe terwijl zij schuilden voor de regen. Het defilé reed vanaf de Buytenparklaan naar de Markt. Daar verwelkomde en bedankte burgemeester Bezuijen hen. De Veteranenavond trok ondanks de regen veel bezoekers.

Veteranendag

Ieder jaar vieren we in Nederland op de laatste zaterdag in juni Veteranendag. Tijdens deze dag staan we stil bij de inzet van Nederlandse militairen in verschillende delen van de wereld, van de Tweede Wereldoorlog tot nu. Zij zijn te herkennen aan een speciaal veteranen insigne. Maatschappelijke erkenning, herkenning en waardering voor hun inzet staat deze dag centraal.

Veteranenavond

Tijdens de Veteranenavond bedankt de gemeente de Zoetermeerse veteranen die zich, nu en in het verleden, hebben ingezet voor de vrede. In Zoetermeer wonen ongeveer 650 geregistreerde veteranen. Vijftig van hen zijn in actieve dienst. Zoetermeer organiseert de Veteranenavond jaarlijks vanaf 18.30 uur. Zo heeft iedereen ook de gelegenheid om overdag de Veteranendag in Den Haag te bezoeken.

Hieronder vindt u een aantal foto's. Bekijk meer foto's op:
https://patriciareports.com/2022/06/26/veteranendag-2022-zoetermeer

Foto's: Patricia Munster