Zoetermeer is voor zo'n 180 eerstejaars hbo-studenten de plek om te studeren. Vrijdag 2 september sloten zij hun introductieweek aan De Haagse Hogeschool in het Dutch Innovation Park af met een bezoek aan de Raadzaal in het stadhuis waar zij door burgemeester Michel Bezuijen en wethouder Marijke van der Meer (onderwijs) werden verwelkomd.

Verdubbeling aantal studenten

'Zoetermeer heeft een primeur!' geeft burgemeester Bezuijen trots aan. 'We verwelkomen in onze stad de eerste hbo-bachelor Applied Data Science & Artificial Intelligence in Nederland. Met de komst van deze nieuwe opleiding is het aantal nieuwe studenten in Zoetermeer bijna verdubbeld. De introductieweek is een mooie gelegenheid om ook kennis te maken met de stad waarin je gaat studeren, zeker voor de studenten die vanuit andere regio's naar Zoetermeer komen voor hun studie.' Een grote groep van hen - herkenbaar aan de witte T-shirts - ging na het bezoek aan de burgemeester op QR-tocht, waarbij zij een aantal leuke en voor hun studie handige plekken in Zoetermeer bezochten.

Studeren in het Dutch Innovation Park

Bij De Haagse Hogeschool in Zoetermeer zijn vanaf nu twee hbo-studies te volgen op het gebied van innovatie en ICT: Applied Data Science & Artificial Intelligence en HBO-ICT met differentiaties Innovative Development en Information Security Management. Allebei studies met een uitstekend toekomstperspectief. Hiermee is het Dutch Innovation Park niet alleen een mbo- en hbo-campus die Zoetermeer versterkt, maar een innovatiecampus met regionale reikwijdte: een innovatief ecosysteem dat de regio voorziet van nieuw ICT-talent.

Logo Dutch Innovation Park

Over Dutch Innovation Park

Het Dutch Innovation Park is dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. Hier delen IT-bedrijven en zo'n 800 IT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie op het park ontstaan innovaties en nieuwe business. Dutch Innovation Park verbindt en biedt kansen. Kijk voor meer informatie op: www.dutchinnovationpark.nl(externe link).

Foto: Sebastiaan van Denzel